David Steinberg

Siden:

Amerikansk fotograf og skribent som fanger den troverdige kåthet i en panseksuell mangfoldighet. Han er en mesterlig formidler av seksuell nytelse og glede.

David Steinberg begynte å ta erotiske bilder av par i 1999, da han etter å ha vært Cupidos bildeagent i USA i fire år, bestemte seg for å forsøke seg på egenhånd med erotisk fotografi.

David Steinberg som arbeider og bor i San Francisco, USA, deltok med flere bilder på Cupidos 25-års jubileumsutstilling Fantastisk ekte i Fotografiens Hus i Oslo 2009.
 
I bilde-seksjonen i Cupido Erotikk - Erotiske bilder/Bildegallerier - finner du flere av bildene til David Steinberg. De er imidlertid bare tilgjengelige for medlemmer som er innlogget i Cupido Club.

Cupido om David Steinberg
Cupido skrev følgende introduksjon til et portfolio med David Steinbergs bilder i Cupidos jubileumsutgave FOTO (Cupido 9/2009):

David Steinberg har fotografert par siden 1999. Da hadde han vært Cupidos fotoagent i USA i noen år, og bestemte seg for å prøve erotisk fotografering selv. Han har fotografert over 130 par så langt (2009), for det meste par i kjærlige, langvarige forhold, hjemme hos dem selv.

Han prøver å fotografere så mange forskjellige mennesker som mulig, for å utfordre den allmenne meningen om at sex og sexy er forbeholdt de unge, tynne, glamorøse menneskene.

Derfor har han fotografert folk fra 19-73 år, tykke og tynne, handicappete og funksjonsfriske, alle kjønn, etniske tilhørigheter og seksuelle legninger. Han påvirker ikke objektene sine, og forteller dem ikke hva de skal gjøre foran kameraet. Han foretrekker å se hvor seksualiteten deres går naturlig.

”Så fort jeg prøver å fortelle folk hva de skal gjøre, undergraver jeg energien i det som foregår mellom menneskene jeg fotograferer. Jeg går glipp av enkelte motiver ved å gjøre det på den måten, men jeg er mer interessert i energien og forbindelsen mellom mennesker som har sex enn i ett spesielt motiv. Derfor er det viktig at jeg tillater den energien å finne sitt eget uttrykk,” forklarer han.

”Selvfølgelig legger jeg merke til de delene av sex som interesserer meg selv mest: Intimiteten, leken, lidenskapen, små gester, berøringen, øyeblikkene av overgivelse og tillit. Jeg fokuserer mer på ansikter og hender enn på kjønnsorganer fordi det gjerne er der du ser kontakten mellom mennesker som har sex. Hver eneste fotoseanse er unik, og slik skal det være: Jeg vil se hvert par, hvert individ, hver gruppe som den de egentlig er.”

Davids bilder har vært publisert i “Photo Sex: Fine Art Sexual Photography Comes of Age”, “Divas of San Francisco: Portraits of Transsexual Women” og “The Mammoth Book of Erotic Photography”.

Han har stilt ut på Kinsey Institute, Seattle Erotic Arts Festival, ErosFest Northwest, San Francisco's Center for Sex and Culture og ved arrangementer ved The Society For The Scientific Study of Sexuality. For øyeblikket arbeider han med to bøker om erotisk fotografering: “Loving Couples” og “SexAbility: The Unappreciated Sexuality of People with Disabilities”. David Steinberg bor i San Francisco.

Tekster