Bilderegler i Cupido Club

Publisert: | Sist oppdatert:

Bilderegler generelt (gjelder alle bilder i Cupido Club)
 • Medlemmet kan bare laste opp egne bilder - og andres bilder som ikke er beskyttet av opphavsrett (public domain). Å publisere bilder av personer uten de er klar over det eller har godkjent bildene er også forbudt etter åndsverksloven § 45c.
 • Fotografi med gjenkjennelige personer kan bare vise profilinnehaveren, eventuelt en samtykkende partner hvis profilen er en parprofil.
 • Bildene skal ikke være krenkende eller inneholde e-postadresser, personopplysninger og reklame.
 • Erotiske bilder er tillatt så lenge de holder seg innenfor norsk lov.
 
I tillegg gjelder skjerpede regler for bilder i åpne gallerier (inkludert profilbilde), Forum og Grupper
 • Bildene skal ikke ha eksplisitt seksuelt innhold, vise kjønn, være sladdet eller fokusere på skritt/rumper/pupper - med eller uten klær. Det er fokusering når skritt, rumpe/rumpesprekk og pupper er et vesentlig blikkfang i bildet og/eller at situasjonen oppfattes som blottende.
Akseptering av bilderegler
 • Ved å laste opp bilder i Cupido Club, garanterer medlemmet at bildene samsvarer med bildereglene i brukeravtalen.
 
Moderering av bilder
 • Bilder som publiseres i medlemmenes åpne gallerier, inkludert profilbilder, skal godkjennes av Cupidos moderatorer.
   
 • Moderator kan imidlertid ikke vite hvilke bilder medlemmet har eller ikke har rettigheter til å bruke. At et bilde godkjennes av moderator, betyr ikke at Cupido gir medlemmet rett til å bruke bildet. Publisering av bilder skjer alene på medlemmets ansvar.
   
 • Det vises også til brukeravtalens pkt. 2 - Aksept av regler - som nevner at det "ved håndheving av reglene for Cupido Club vil være behov for å utvise skjønn. Medlemmene aksepterer at Cupidos moderatorer utviser slikt skjønn på vegne av fellesskapet".

 

Private og mer intime/eksplisitte bilder kan legges inn i Private Gallerier.
OBS: Medlemmet kan bare laste opp egne bilder - og andres bilder som ikke er beskyttet av opphavsrett (public domain). Å publisere bilder av personer uten de er klar over det eller har godkjent bildene er også forbudt etter åndsverksloven § 45c.
Du har som privatperson ikke lov til å dele andres personopplysninger (altså informasjon eller bilder) uten å ha samtykke fra dem det gjelder. Det er uavhengig av om det er åpne eller lukkede fora på nett.

Bilder i personlige meldinger (PM):
Det er i utgangspunktet ikke ulovlig å sende noen et bilde av seg selv naken. Hvis man sender nakenbilder eller lettkledde bilder til noen som ikke ønsker det, kan det imidlertid regnes som seksuelt krenkende atferd som straffes med bøter eller fengsel (straffeloven § 298). Du kan få to års fengselsstraff ved å dele nakenbilder eller andre krenkende bilder uten samtykke.

Les også:  Bildegalerier.

Hvordan legge/endre profilbilde?

Se også Brukeravtalen for Cupido Club!