Ok å titte!
Ok å titte! | Homo, bi eller hetero, gutta titter på hverandre i dusjen. | © Shutterstock

Gutter skotter i dusjen

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Menn kan være så heterofile de bare vil. Når de møtes i dusjen etter fotballtrening så skottes det i én bestemt retning. Dette med størrelsen på penis er viktig – i alle fall for gutta.

Nå er det riktignok noen damer som liker det ekstra stort, og homsemiljøet har sine ”size queens”, men det viktigste med en penis rent biologisk er at den kan bli stiv, at den klarer å penetrere og at den er i stand til å sprute ut sæd.
 
Det er ikke størrelsen som er viktigst, og menns usikkerhet er som oftest ubegrunnet, hevder psykiateren og sexologen Haakon Aars i sin bok ”Menns seksualitet”.
 
Behandlingsmetodene er usikre, risikable og unødvendige
Haakon Aars går temmelig langt i sin kritikk av kollegaer som kynisk har skapt en egen industri som utnytter menns usikkerhet og higen etter større redskap.
 
Han mener at behandlingsmetodene som tilbys for forlengelse av penis er usikre, risikable og unødvendige, og resultatet kan bli katastrofalt: I stedet for en større penis risikerer du å få en deformert skinnfille som ikke blir stiv.
 
Haakon Aars har over 30 års erfaring fra klinisk arbeid med seksualitet som lege, psykiater og sexolog. Han har erfaring fra internasjonalt faglig samarbeid, undervisning, radio- og TV-programmer og som spaltist i ulike medier.
 
Dette er første gang at hele spekteret av mannens seksualitet er samlet så systematisk mellom to permer.
 
Mannen er kommet mer i bakgrunnen og er nesten blitt usynlig
- Mannens seksualitet blir ofte tatt for gitt, forteller Haakon Aars til Cupido. - Den senere tiden har det vært mye snakk og skriverier om hvordan kvinner skal få et bedre og mer fullverdig sexliv, og mannen er kommet mer i bakgrunnen og nesten blitt usynlig.
 
Haakon Aars omtaler også seksuell lyst, evne og behandling av forskjellige seksuelle problemer. Temaer som onani og seksuell tiltrekning er også behørig omtalt.
 
I stedet for å forelese og belære tar forfatteren oss med inn i virkelige eksempler; ”Jeg lurer på om jeg er homo”, ”Jeg synes penis er for liten”, og ”Jeg har problemer med ereksjon”. Dette er genuine spørsmål fra Aars lesere, lyttere eller pasienter som han svarer på, til glede for alle som leser boken.
 
Flere likheter enn forskjeller mellom kvinnelig og mannlig seksualitet
- Seksualiteten er en sentral del av vårt samspill med andre mennesker. Den er påvirket av samfunnet, kulturen og våre nære omgivelser, forklarer Aars.
 
– Vår seksualitet er vår egen. Den er en viktig drift til å søke nærhet til oss selv og til å finne nærhet og kjærlighet til en annen person. Kvinner og menn har mye til felles når det gjelder sex – men det er også forskjeller på hva vi er opptatt av, hva vi liker og hvordan vi nærmer oss hverandre.
 
Haakon Aars konkluderer likevel med at det er flere likheter enn forskjeller når det gjelder kvinnelig og mannlig seksualitet.
 
Aars skriver også om menn som selger sex, om menn som overgripere og seksuell tiltrekning. Han dekker også områder som seksuelle tenningsvariasjoner, ereksjonssvikt og menns oppfatning av egen kropp og mannens overgangsalder.
 
 
Haakon Aars: Menns Seksualitet - Cappelen Damm Akademisk, 2010.
 
 
Fakta: Gjennomsnittslengden for en erigert penis er 15 cm. Men alt mellom 9 og 22 cm ansees som normalt. De aller fleste menn har en penis som er fra 13 til 18 cm. Det finnes ingen sammenheng mellom høyde og størrelsen på penis, ei heller mellom størrelsen på penis og seksuell yteevne. (Kilde: Kinsey)
 

Gutter trenger referanser de kan stole på
Gutter blir takknemlige når en voksen  bekrefter eller avkrefter ting de har hørt, tenkt eller trodd.


Kunsten å måle penis
Det er lett å måle feil. Skriv det gjerne på kontoen for subjektiv oppfattelse, den samme vi bruker når vi bedømmer egne barn og egen hjemmelaget vin.

Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?

Relaterte artikler