Morrabrød og morrabolle er gode nyheter for den som våkner med det; det betyr at kroppen seksuelle system er sjekket ut og er i full drift. | © B-D-S Piotr Marcinski / Shutterstock / NTB

Morrabrød og morrabolle

Skrevet av: Esben Esther Pirelli Benestad

Publisert:
Sist oppdatert:

Mannens morrabrød er velkjent nok. Men hvorfor snakkes det så lite om kvinner som våkner med morrabolle?

Hvem av dere med mannekropp har ikke våknet med breddfull blære, omtåket hode og en penis som bidrar til forvirringen med ikke å kunne stilles inn mot doskålen?

Da skal du vite at det er mange kvinner som våkner med en «morrabolle».

Pikken står rett til værs eller ut til siden og gjør seg selv ubrukelig til annet enn tålmodighet eller sex. Og heter morrabrød!
 
Den dufter kanskje ikke som vanlig bakverk, men er på mange vis like livsnødvendig.
 
Det er nemlig så sinnrikt ordnet at kroppen passer på seksualiteten når vi sover. Stikk i strid med formaninger fra all verdens religiøse fundamentalister, byr penis seg fram til erotisk bruk daglig for noen, sjeldnere for andre, men ikke desto mindre: Her er det fritt fram for kos og nytelse. Etterpå er det fint å tisse.
 
Morrabrød
Et godt navn på dette egentlig ganske sårbare organet som ellers i misforstått iver blir kalt både jern, sverd og rambukk. Ingen av disse tre siste navnene gjør annet enn å sette penis på umulige prøver.

Morrabrød, derimot, er stort fast, varmt og lekkert. Det oppstår fordi vi drømmer. Neida, ikke bare erotiske drømmer, alle slags drømmer skaper reisning.

Det vil si: Ikke riktig alle. Drømmer med redsel og angst i gir ingen reisning. Det er egentlig et klokt trekk fra naturens side. Når vi er redde skal vi gjemme oss, flykte eller slåss, ikke elske.
 
Ofte drømmer vi like før vi våkner om morgenen, og vips, har du forklaringen på «morrabrødet». Mange er, eller blir kåte i hodet også når de våkner med reisning. En flott start på dagen, ikke sant?

år det i tillegg er slik at menn har mest testosteron i blodet nettopp om morgenen, og når testosteronet bidrar med sitt til kåtheten, er det slett ikke til å undre seg over at det blir som det blir.
 
I praksis betyr dette at mange enslige (og selvfølgelig mange ikke enslige, også) begynner dagen med onani, mens mange par begynner den med samleie.
 
Morrabolle
- Morrabolle» sa en kvinnekroppsutrustet bekjent litt fornærmet.

- Hvorfor er det bare mannekroppen som skal fremheves hele tiden.

- Tror du ikke jeg våkner med morrabolle, kanskje?»

- At det var?

Hun tok seg tid til å forklare hva hun mente. Hun gjorde seg godt forstått.
 
Det ville jo også være underlig om det bare var mannekropper som kåtet seg opp i drømme, og bare mannekropper som er innstilte på erotiske morgenstunder.
 
Selvsagt er det samme tilfellet for kvinnekropper, og for alle andre slags kropper også, for den saks skyld. All seksualitet trenger vedlikehold uansett hva slags kropp du måtte være utstyrt med.

Er så morrabolle et bra uttrykk? Hvorfor ikke. Dette er faktisk et viktig og alvorlig spørsmål fordi det har å gjøre med kvalifisering av kvinnekroppers seksualitet.

Skal dette «barnet» som går under betegnelser som «mus», «fitte», «kuse», «lysthuset» eller ganske enkelt: «der nede», bli et kjært barn, trenger også det mange navn - så kos deg med morrabollen!

 

Les også:

Noen ord om morrabrød, morrabolle og hallelujadrøm (C+):
Også kvinner får ereksjoner under REM-søvnen. Det er en medfødt funksjon, og de kan vare i flere timer hver natt. Burde kvinner bry seg om dem? Ja! Spesielt hvis de ikke vet om dem.


 

Relaterte artikler