Lær deg å kysse
Lær deg å kysse | Ingen er så flinke at de ikke kan bli bedre, det være seg fantasier, onani eller kyssing. | © Tanja Nikolaenko, Shutterstock, NTB scanpix

Her er de tre viktigste tipsene for et bedre sexliv

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Våre lesere, Cupido Club-medlemmer og sexologer har talt - her er topp 3 tips for et bedre sexliv.

Da er sommeren kommet skikkelig i gang - og våre lesere, Cupido Club-medlemmer og sexologer har delt 69 gode tips og råd for et bedre sexliv med deg. I dag har vi kommet fram til topp 3 på listen.

Du trenger ikke å henge etter tærne i lysekrona og utføre munnsex på din partner som er lenket fast til salongbordet med håndjern med en dildo i rumpa for at dere skal kunne definere at dere har et godt og innholdsrikt sexliv.

Det krever likevel litt innsats for å holde sexlivet ved like; som alt annet i livet så kommer ikke ting helt av seg selv - det krever en viss innsats.

Noe av det beste ved sex at du kan alltid lære mer, alltid få bedre innsikt og alltid oppleve noe nytt. Om du har lyst. 

Gjør aldri noe du føler deg presset til, gjør aldri noe mot din vilje og husk at sex skal være en positiv kilde til nytelse, glede og energi i livet ditt.

Her er de tre siste tipsene i serien med 69 tips for et bedre sexliv:

Tips nummer 3:

Skaff deg noen seksuelle fantasier. Alle trenger seksuelle forestillinger, enten når du onanerer eller når du trenger litt ekstra tjuvstart under forspillet. I fantasienes verden er absolutt alt tillatt, og det som skjer inni hodet ditt er din eiendom som ingen andre har noe med – om du ikke selv velger å dele det med noen, da.
 

Tips nummer 2:

Lær deg å onanere, og hvis du allerede gjør det: test ut nye teknikker og nye erogene soner. For noen er det tabubelagt å runke og masturbere, men det er faktisk en fin måte å bli kjent med seg selv og kroppen sin på. 
Når du onanerer lærer du deg selv å kjenne, hvordan du liker å bli stimulert og du kan i ro og mak utforske dine fantasier. Våre fantasier inneholder viktig informasjon om hva vi tenner på og hva vi liker i seksuelt samkvem med andre. Mange synes det er spennende å bruke sexleketøy når de onanerer, og det er selvsagt også helt greit, men husk at du også har ti fingre som du kan leke med på mange forskjellige måter.
 

Tips nummer 1:

Lær deg å kysse! Et kyss er både inviterende, utforskende, fortellende, avslørende og forførende. Kysset er en av de viktigste måtene å kommunisere på når vi har sex – i alle fall i Vesten.

Med kysset kan du kommunisere med din partner med øynene lukket, du kan lese din partner, finne ut hva hun eller han liker eller ikke liker og omvendt. 

Siden et godt kyss krever såpass med tilstedeværelse er det også trygt å si at en god kysser er en oppmerksom elsker. Det finnes mange måter å kysse på, og selv om munnen er en av våre mest erogene soner, så er det lov å utforske for eksempel halsgropen, nakken, nesetippen, pannen og øreflippene. 

Start forsiktig og prøv deg fram. Full tungegymnastikk er som all annen fysisk utfoldelse, det er greit med litt oppvarming. En liten variasjon som kan fungere er om dere ligger ved siden av hverandre og ser på hverandre; fukt en pekefinger på din egen tunge eller lepper og stryk så den andre forsiktig over leppene med fingeren. TAKK! Cupido vil gjerne takke våre lesere og Cupido Club-medlemmer som har bidratt med tips og råd til denne artikkelen. Vi ønsker å rette en spesiell takk til psykolog og professor i sexologi Elsa Almås, psykolog og spesialist i sexologisk rådgivning Rikke Pristed, lærer og sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen og jordmor Hilde Ostad.

 

Relaterte artikler