Jomfrumelk

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Selv unge kvinner som aldri har født, kan oppleve å sprute noen melkedråper under sterk seksuell opphisselse og ivrig brystvortestimulering.

Dette kalles «jomfrumelk», og i følge den klassiske arabiske elskovsboken «Den duftende hage» av Sheik Nefsawi, (utgitt på norsk av Pax, 1991), har det vært høyt skattet i den gamle orientalske elskovskulturen.
 
Noen kvinner opplever også at melkeproduksjonen settes i gang under sex selv om de ikke får sine bryst stimulert.
 
Den nederlandske sexologen Woet Gianotten, som har gitt mye nyttig informasjon til Cupido om sex før, under og etter fødselen, forklarer dette med at sammentrekningene i underlivet under orgasmen har en direkte link til bryst og brystvorter.

Både ”tåteflaske” og erogen sone
Men ikke alle liker at brystvortene har dobbeltfunksjonen som «tåteflaske» og erogen sone. Det kan ikke minst være plagsomt med all melken som renner under elskoven mens man fremdeles er i ammeperioden.
 
Men mange partnere synes åpenbart jomfrumelk er sexy! På internett finnes det egne nettsamfunn som digger lakto-sex (lactation = gi melk).

 
Les mer fra samme artikkelserie:
Amming kan gi orgasme
Én av tre kvinner kan bli seksuelt tent når de ammer, og noen opplever orgasmer. Erotiske følelser ved amming er bra for både mor og barn.

Ammende kvinner tenner andre kvinner
Lukten av kvinner som ammer, tenner erotiske følelser hos kvinner som er i nærheten av dem.

Les også:
Mannen min vil die
Det er ingen tvil om at brystmelk er en nisjefetisj med flere tilhengere.


Fra Cupidos arkiv:
Seksualitet, svangerskap og fødsel

God sex under svangerskapet og i tida etter fødselen er en meget god investering for et fortsatt godt samliv.

Relaterte artikler