Ammende kvinner tenner andre kvinner

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Lukten av kvinner som ammer, tenner erotiske følelser hos kvinner som er i nærheten av dem.

I 2004 fant forskeren N. A. Spencer og kollegaer ved Institute for Mind and Biology ved The University of Chicago at amming øker produksjonen av feromoner, de luktløse kjemiske stoffene som påvirker oss uten at vi merker dem, og som blant annet gjør oss forelsket og tent.
 
Den nederlandske sexologen Woet Gianotten forteller til Cupido at disse feromonene gjør at kvinner som ikke er gravide, men befinner seg i nærheten av den ammende kvinnen, vil få økt seksuell lyst og oppleve seksuelle fantasier!

– Men for den ammende kan lysten gå den andre veien. Selv om selve ammingen i seg selv er lystbetont, så produserer hun prolactin, får lavere nivå av østrogen og androgen, hevder han.
 
Prolactin reduserer sexlysten, lavere nivå av østrogen forårsaker tørrhet i skjeden og redusert androgen-nivå fører både til mer slapphet og minre sexlyst.
 
Men uansett kommer sexlysten fullt tilbake igjen. Etter bare fire uker øker samleiefrekvensen.

– Noen kvinner har det motsatt. De blir mer seksuelt aktive under ammingen. Men uansett kommer sexlysten fullt tilbake igjen. Etter bare fire uker øker samleiefrekvensen, forsikrer Woet Gianotten. – Sannsynligvis blir det enda bedre om hun har ammet, og har hatt positive kroppsfølelser ved ammingen.

 
Les mer fra samme artikkelserie:
Amming kan gi orgasme
Én av tre kvinner kan bli seksuelt tent når de ammer, og noen opplever orgasmer. Erotiske følelser ved amming er bra for både mor og barn.

Melkesprut ved seksuell lyst
Selv unge kvinner som aldri har født, kan oppleve å sprute noen melkedråper under sterk seksuell opphisselse og ivrig brystvortestimulering. Dette kalles «jomfrumelk».


FRA CUPIDOS ARKIV
Samlivet etter fødselen
Tid for nye utfordringer som kan skape rikelig med både begeistring og bekymring. Vær beredt!

Relaterte artikler