Skulpturen Vandmoderen av Danmarks store billedhugger Kai Nielsen - Ny Carlsberg Glyptoteket, København. | © Bulls

Amming kan gi orgasme

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Én av tre kvinner kan bli seksuelt tent når de ammer, og noen kvinner opplever orgasmer. Erotiske følelser ved amming er bra for både mor og barn.

Den nederlandske sexologen Woet Gianotten som gjennom bladet Cupido har formidlet god kunnskap om seksualitet ved svangerskap og fødsel, presenterer i boken «Sexual health» overraskende tall om hvor deilig kvinner synes amming er:
  • 71 prosent opplever sammentrekningene under ammingen som deilige
  • 34 prosent sier de blir opphisset
  • 8 prosent forteller at de oppnår orgasme under amming
Woet Gianotten innrømmer imidlertid at sammenhengen mellom amming og seksualitet er ganske tabubelagt.
 
Selv om han i andre undersøkelser har funnet ut at omtrent 15 prosent av alle kvinner kan få orgasme kun gjennom brystvortestimulering når de har sex, er han snar til å påpeke at noen kvinner overhodet ikke har seksuelle følelser knyttet til brystvortene.

– Mer enn 10 prosent av alle kvinner har ingen nytelse knyttet til brystene, opplyser Woet Gianotten. – Men selv om de ikke har det, vil de likevel ha positive effekter av brystvortestimulering under fødsel og av amming.
 
Det at det oppstår gode, og til og med erotiske, følelser under amming, er med på å skape et sterkt og livslangt bånd mellom mor og barn.

– Ammingen fører nemlig også til at underlivet heler fortere etter fødselen, at moren blir roligere i kroppen og får sove lettere, og det gir antistoffer som hindrer brystkreft. Det at det oppstår gode, og til og med erotiske, følelser under amming, er med på å skape et sterkt og livslangt bånd mellom mor og barn, i tillegg til alle positive effekter barnet får av melken.

Mye av det Woet Gianotten forteller om her, kan du lese mer om i boken «Sexual health Vol 2» (Tepper & Owens, Praeger 2007) i kapittelet «Pregnancy and sexuality».

 
Les mer fra samme artikkelserie:
Ammende kvinner tenner andre kvinner
Lukten av kvinner som ammer, tenner erotiske følelser hos kvinner som er i nærheten av dem.

Melkesprut ved seksuell lyst
Selv unge kvinner som aldri har født, kan oppleve å sprute noen melkedråper under sterk seksuell opphisselse og ivrig brystvortestimulering. Dette kalles «jomfrumelk».


FRA CUPIDOS ARKIV
Samlivet etter fødselen
Tid for nye utfordringer som kan skape rikelig med både begeistring og bekymring. Vær beredt!

Relaterte artikler