0005d5it
0005d5it | © Bulls

Sex som alternativ til krangel

Publisert:
Sist oppdatert:

Vi mennesker løser gjerne konflikter ved verbal kommunikasjon, og det engelske begrepet «make-up sex» etter en krangel er vel ikke helt ukjent for de fleste.

Make-up-sex er det engelske begrepet for heftig krangel som ender i senga.
 
Dvergsjimpansen er den suverene spesialisten på make-up-sex.

I dyreverdenen praktiseres en enklere variant - uten for mye preik. Og der er det dvergsjimpansen som er den suverene spesialisten på make-up-sex. Disse dyrene foretrekker faktisk å løse konflikter ved hjelp av sex – og mest mulig sådan.

– I stedet for å løse alle interne konflikter i flokken med vold kaster de seg rett og slett ut i en diger sexorgie – gjerne på tvers av kjønn og generasjoner. Den som til slutt har hatt flest partnere i sexorgien vinner konflikten!

– Det blir «survival of the sexiest» på en måte, fortelle Petter Bøckman, zoolog ved naturhistorisk museum i Oslo, til NRK-programmet Juntafil.

 
Les også:
Når størrelsen ikke teller 
I forhold til menneskets størrelse er våre kjønnsorganer svært store dersom man skal sammenligne seg med vår «frendsart» gorillaen.

Krangel og dårlig sex
viktige grunner til skilsmisse i Norge

Dårlig sexliv er en viktig årsak til samlivsbrudd for folk under 50. Men bare i gruppen over 50 er utroskap viktigste årsak til bruddet.

Relaterte artikler