© Bulls

Krangel og dårlig sex viktige grunner til skilsmisse i Norge

Publisert:
Sist oppdatert:

Dårlig sexliv er en viktig årsak til samlivsbrudd for folk under 50. Men det er bare i gruppen over 50 at utroskap er viktigste årsak til bruddet.

Dette kommer frem i en studie som er gjennomført av seksualvaneforsker Bente Træen og psykolog Frode Thuen. Undersøkelsen ble publisert i Scandinavian Journal of Psychology i desember 2012.
 

Fire av ti av deltakerne i undersøkelsen oppga at de hadde vært gjennom samlivsbrudd eller skilsmisse. Det var flere menn enn kvinner.


Undersøkelsen som tar for seg utenomekteskapelige romantiske og seksuelle forbindelser i et utvalg av norske menn og kvinner, omfatter 1001 nettintervjuer med personer i alderen 18 til 67 år. Formålet er å belyse i hvilken grad utroskap er årsak til samlivsbrudd. Fire av ti av deltakerne i undersøkelsen oppga at de hadde vært gjennom samlivsbrudd eller skilsmisse. Det var flere menn (44%) enn kvinner (33%).

Det var imidlertid bare i gruppen over 50 år at utroskap ble oppgitt som en viktig grunn til samlivsbrudd.

Deltakerne som var 50 år og eldre, oppga utroskap (38%) og tapt kjærlighet (38%) som de viktigste grunnene til samlivsbruddet.

I gruppen yngre enn 50 ble de viktigste årsakene oppgitt å være krangling (37%), dårlig sex (29%) og ”andre” årsaker (25%). Forskerne fant ingen tegn til at utroskap var en viktig årsak til samlivsbrudd i denne aldersgruppen.Ulike personlighetstyper
krangler mest

Forskjellige personligheter fører til mer krangling, selv om paret har noenlunde like verdier.

10 eksperttips
for utvikling av bedre sex i samlivet

Hva partnere i parforhold bør gjennomgå sammen for bedre å lære hvordan og hvorfor lyst oppleves ulikt.


Cupidos grunnkurs i partnervalg
Artikkelserie i 9 deler som belyser viktige forhold som kan forvirre oss når vi mest av alt burde holde hodet kaldt.
 


Fra Cupidos arkiv:
Samliv og seksualitet

Kunnskap kommer godt med når du investerer i et samliv som skal fungere godt og sikre deg et godt liv.

Relaterte artikler