270604313
270604313 | © Jan Faukner / Shutterstock / NTB scanpix

Slik bevares lysten under svangerskapet

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Fem gode råd om hvordan sexlysten kan stimuleres og vedlikeholdes gjennom svangerskapet.

1 - Invester i et godt sexliv før svangerskapet
Om det fortsatt er mulig, invester i god sex i tida før graviditet. Jo bedre sexlivet er før graviditeten, jo større er sjansen for at det også blir bra under graviditeten. Selv om graviditet kan redusere aktiviteten og lysten noe, er det store sjanser for at dere er tilbake på normalen innen ett år har gått. Men dersom sexlivet hanglet også før svangerskapet, hører det med til sjeldenhetene at det blir bedre under svangerskapet og etter fødselen.
 
2 - Fortsett med seksuell aktivitet under svangerskapet
Det er særlig viktig å utvikle annen form for nytelse enn samleie. Spesielt på slutten kan det by på fysiske utfordringer å gjennomføre et vanlig samleie.
 
3 - Lær å masturbere
Lær dere å masturbere - på egenhånd og sammen, om dere da ikke allerede gjør det. Når den ene har lyst og den andre ikke, eller når samleie er vanskelig før og etter fødselen, er masturbasjon en god løsning.

4 -  Orgasmer som forberedelse
Se på orgasmene hennes som en god forberedelse til selve fødselen.
 
5 - Ta vare på vagina
Fordi hun fortjener det! Masser med olje inni og rundt vagina i god tid før fødselen. Gjør skjeden mer fleksibel og myk, da er det mindre sjanse for å sprekke under fødsel og dermed blir det en vagina som raskere er klar for ny nytelse.

 

Les også:
Slik bevarer spedbarnsforeldre lysten
Seks gode råd om hvordan sexlysten kan stimuleres og vedlikeholdes i tida etter fødselen.


 
Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Svangerskap

God sex under svangerskapet og i tida etter fødselen er en meget god investering for et fortsatt godt samliv. Lite eller dårlig sex i denne perioden kan være risikabelt.

Relaterte artikler