Nytt nummer ute nå!
0001v1zk | © Bulls

Slik bevarer spedbarnsforeldre lysten

Publisert: 05.01.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:23

Forfatter: Hanne Grasmo
Seks gode råd om hvordan sexlysten kan stimuleres og vedlikeholdes i tida etter fødselen.
1 - Ha et godt sexliv før fødselen
Det vil fortsatt være en god investering for et godt seksualliv etter fødselen.

2 - Ta vare på vagina – igjen
Gi vagina oljemassasje etter fødselen. Det vil lege sår, og det vil også minne kroppen på at vagina er til for seksualitet og glede, ikke for smerte og medisinsk behandling.
 
3 - Tren bekkenmusklene
Bekkenbunnsøvelser er viktig og riktig, både for å forhindre ryggsmerter, for å få livmoren til å trekke seg sammen, for å få fastere vagina og for å få sterkere orgasmer. Orgasmer er for øvrig også god «trening», både før og etter fødsel.
 
4 - God glid
Sørg for masse vaginalt glidemiddel. Det kan ta litt tid før kroppen er klar for full egenproduksjon og da finnes det mye bra glidemiddel på markedet.
 
5 - Sex uten samleie
Sex er mye mer enn knulling. Utforsk hverandres seksualitet. Ta på hverandre, gi hverandre nytelse. Sex forebygger smerter og gir mange andre helsefordeler. Dyrk sexen, sammen eller alene.
 
6 - Bruk prevensjon
Det tar vanligvis om lag ett år før kvinnen får tilbake kroppen sin fullt og helt og sexlivet er omtrent som normalt. Derfor er det en god grunn til å vente mer enn ett år før neste barn.

 
Les også:
Slik bevares lysten under svangerskapet
Fire gode råd om hvordan sexlysten kan stimuleres og vedlikeholdes gjennom svangerskapet.


FRA CUPIDOS ARKIV:
Samlivet etter fødselen
Tid for nye utfordringer som kan skape rikelig med både begeistring og bekymring. Vær beredt!Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 9/2011.