Se for deg ganglaget til en norsk kvinne eller mann. Tror du at hoftene vugger fra side til side? | © Bulls

Den nordiske bekkenkontrollen

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Nøkkelen til plager i bekkenbunnen kan være at det nordiske bekkenet er alt for lite i bevegelse. Det at vi sitter for mye er ett problem, langt viktigere er måten vi går på!

Se for deg ganglaget til en norsk kvinne eller mann. Tror du at hoftene vugger fra side til side, eller dirrer i ørsmå vipp fram og tilbake? Kontrasten blir stor hvis vi sammenligner med en spansk senorita, enn si en rotekte afrikaner! Det er ett eller annet som holder det nordiske bekkenet under kontroll slik at det verken svinger den ene eller andre veien. Test deg selv - hvordan går du til vanlig?

Å gå helt stivt er selvsagt usunt. På denne måten avskjæres musklene i bunnen fra å bli brukt. Muskler som ikke brukes kan til slutt ikke lenger fylle sin funksjon.

Nanna Biørnstad, den norske bekkenbunnseksperten, kan fortelle om mange andre årsaker til at kvinner har smerter i bekkenområdet - for det er nemlig stort sett bare kvinner som har denne plagen: Stress og dobbeltarbeid, gale måter å løfte, sitte, gå og gjøre husarbeid på, skader og fall, vond opplevelse av fødsel eller sex generelt... Listen er mye lenger.

Vi glemmer å bevege bekkenet når vi går
Men Cupido holder en knapp på den kulturelle tabu-teorien hennes. Kjønn, underliv, og særlig et aktivt underliv er tabu for mange av Nordens kvinner. Det er noe vi tar avstand fra, eller har angst i forbindelse med. Det er noe vi helst vil glemme.

Derfor «glemmer» vi også å bevege bekkenet når vi går. Vi har hverken kunnskap om hvordan vi skal bruke bekkenet når vi elsker (det er jo mannen som må stå for jokkingen) eller hvordan musklene i bekkenbunnen kan brukes til egen og mannens nytelse.
 
Dette er andre del av Hanne Grasmos reportasje om bekkenbunnens betydning for sex og helse. Les første del av reportasjen, Tren bekkenbunnen for bedre helse og sterkere, for å sjekke hvordan du kan oppnå dine seksuelle ønskedrømmer og unngå kroniske helseplager.


 

Les også:
Knipeøvelser i guttegymen
Forskning viser at bekkenbunnstrening for menn gir minst like gode resultater som potenspiller.
.

Bekkenbunnen
Et nettverk av muskler, sener og svamplegemer som er spent ut mellom de to bekkenbena. Den viktigste muskelen er PC-muskelen.

Tren bekkenbunnen for bedre helse og sterkere orgasmer
Den som kjenner bekkenbunnens krefter kan oppnå sine seksuelle ønskedrømmer og unngå kroniske helseplager. Trening kan gi kvinner sterkere orgasmer og menn kraftigere ejakulasjon!


Fra Cupidos arkiv:
Kvinnens seksualitet

Hva vet kvinnen om andre kvinners seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig mannen om den?
.


Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?

Relaterte artikler