Nytt nummer ute nå!

Knipeøvelser i guttegymen

Publisert: 21.09.2016 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:04

Forfatter: Hanne Grasmo
Forskning viser at bekkenbunnstrening for menn gir minst like gode resultater som potenspiller.
Riktignok har de som har greie på tantra-sex og østlig elskovskunst lenge visst at sterke muskler i underlivet er avgjørende for mannens erotiske kapasitet. Men i vestlig medisin var det først på 80-tallet at nederlandske forskere fant sammenheng mellom sammentrekninger i bekkenbunnen og mannlig orgasme (1).
 
Orgasme måles i anus
Forskerne puttet en ”anal-probe” inn i anus på menn som stimulerte seg selv til klimaks, for å måle sammentrekningene der. Ved hver orgasme trekker bekkenbunnsmusklene (også kalt PC-musklene) seg sammen med et intervall på 0,6 sekunder. Mennene fikk mellom 10 og 15 sammentrekninger.
 
Men det er særlig den amerikanske forskeren Grace Dorey som har bevist at menn også trenger å trene underlivet. I tillegg til at en sterk bekkenbunn er nødvendig for å holde innvollene oppe og hindre inkontinens, har den en sentral rolle for å opprettholde menns reisning, mener Dr. Dorey (2). Og den eneste resepten som virkelig fungerer over tid er et treningsprogram for bekkenbunnsmusklene.
 
Beholdt stivheten fem ganger så lenge
Grace Dorey undersøkte 55 menn med ereksjonsproblemer. De kunne ikke opprettholde en ereksjon i mer enn 30 sekunder. Etter å ha trent musklene kunne flertallet holde minst fem ganger så lenge. Etter seks måneder med trening av PC-muskelen var resultatet:
 • 40 % fikk tilbake normal reisning
 • 35.5 % merket tydelig forbedring
 • 25.5 % viste ingen forskjell
Dette er samme resultater som forskeren fant ved bruk av Viagra for potensproblemer. Men langt billigere og sunnere!
 
En gruppe menn som fikk livsstilsråd for ereksjonsproblemer, som å unngå alkohol, sove mer og tenke positive tanker, hadde ingen forbedring på seks måneder.
 
Mannens bekkenbunn totalt glemt i 50 år
Forskningsresultatene ble lagt fram i 2005, og Dr. Dorey mener mannens bekkenbunn har vært totalt glemt i femti år. Nå er hun en forkjemper for at trening av bekkenbunnsmuskler, både for menn og kvinner, bør starte i gymtimene på barneskolen.

Noen steder har myndighetene allerede startet. Det australske helse- og aldringsdepartementet la nylig fram et treningsprogram for mannlige bekkenbunner:
 1. Stram og trekk inn musklene rundt anus og urinrøret, løft musklene opp og inn i deg.
 2. Tell til fem, slapp deretter helt av, la alt ”henge ned” i omtrent 10 sekunder.
 3. Gjenta 8 – 10 ganger.
 4. Så skal du ta 5 – 10 korte, sterke sammentrekninger raskt etter hverandre.
 5. Gjør begge øvelsene fire til fem ganger om dagen.
 
Men både Grace Dorey og andre forskere som har gjennomgått all litteratur om mannlig bekkenbunn (3) er enige om at mer forskning er nødvendig for å fullt ut forstå bekkenbunnens betydning for mannens seksualitet.


Kilder
 1. Archives of Sexual Behavior, volume 9, number 6 (Springer, 1980)
 2. Artikkel i Urologic nursing (1/9-2005): Male pelvic floor: history and update, av Grace Dorey
 3. “Pelvic floor involvement in male and female sexual dysfunction and the role of pelvic floor rehabilitation in treatment: a literature review” av Talli Yehuda Rosenbaum, The Journal
 
Les også:
Den nordiske bekkenkontrollen
Se for deg ganglaget til en norsk kvinne eller mann. Tror du at hoftene vugger fra side til side?


Bekkenbunnen
Et nettverk av muskler, sener og svamplegemer som er spent ut mellom de to bekkenbena. Den viktigste muskelen er PC-muskelen.

Tren bekkenbunnen for bedre helse og sterkere orgasmer
Den som kjenner bekkenbunnens krefter kan oppnå sine seksuelle ønskedrømmer og unngå kroniske helseplager. Trening kan gi kvinner sterkere orgasmer og menn kraftigere ejakulasjon!Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Ungdom
Tid for realisering av muligheter - med risiko for forspilte muligheter.


Mannens seksualitet
Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?

Seksualundervisning
Artikkelstoff, nyheter og notiser fra Cupidos arkiv.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 6/2009.