Finn frem bilder av deg selv og spør en venninne eller to hvilke de synes du er kjekk på. | © NTB/Scanpix

Profilbilder for kresne damer

Skrevet av: Bent Ove Aulid

Publisert:
Sist oppdatert:

– Husk at damene får med seg de mange små detaljene, sier supersjekker Morten Hake som lar Cupido være med når han velger bilder til nettprofilen sin.

For Cupido har supersjekker "Morten Hake" laget gode råd til menn som vil legge arbeid og kreativitet i å utforme gode nettprofiler. Han lot Cupido være med da han valgte bilder til sin egen profil i Cupido Club.


Et typisk sjekke-damer-bilde
Morten begynner med å legge ut et flott bilde som hovedbilde på profilen sin. Et typisk sjekke-damer-bilde til en sjekkeprofil. Vi vil vite hvorfor han velger nettopp dette bildet.
 
– Det er et bilde jeg har fått mange fine tilbakemeldinger på. Jenter har sagt «cute eyes». Og det er poenget mitt: Det spiller liten rolle hva jeg selv synes om dette bildet. Det viktige er at en del jenter har sagt at de liker det. Altså fungerer det etter hensikten.

Har du ingen venninner å spørre, så spør moren din
–Finn frem en del bilder av deg selv og spør en venninne eller to hvilke de synes du er kjekk på. Har du ingen venninner å spørre, så spør moren din. Jeg mener det!
 
Noen spør «Er det ikke viktig å legge ut bilder som viser hvordan jeg egentlig ser ut?»

Jeg pleier å svare at vi menn jo vet hvordan kvinner ser ut når de våkner dagen derpå, dratt og uten sminke. Men det er ikke de bildene hun legger ut. Derfor er det ikke det bildet du skal legge ut heller. Alle er innforstått med at man legger ut kun de peneste bildene – det er sånn flørten funger. Det er sånn spillet er.
 
Vis at du er en mann som tar vare på deg selv
Morten blar gjennom bildene sine på pc-en og stopper ved dem han kan tenke seg å legge ut. Ett er tatt da han arrangerte ”Morten Hake Summit 2010”.
 
– Se her. Her har jeg kroppen vridd, slik at overkroppen ser ut som en V. Vi vet jo det, jenter liker menn med V-form, gutter liker jenter med timeglass-kropp. Jeg er ikke pyntet, men jeg er stilig. Det er viktig å fortelle: Du er en mann som tar vare på deg selv, en mann som ikke lukter vondt. Dessuten ødelegger det jo ikke statusen min å se meg på scenen med mange tilskuere.

Bedre med bilde fra stranden enn ett foran speilet
Neste bilde er et strandbilde med bar overkropp.
 
– Alle har jo lyst å vise frem at de har en fin kropp. Men sørg for å gjøre det riktig! Et bilde fra stranden er ekte. Et bilde fra speilet på badet blir teit. Målet er å vise kroppen – uten å vise kroppen. Ved å vise kroppen på en laid back måte, signaliserer du selvtillit.

Smil eller mystisk blikk?
Så står valget mellom et bilde der han smiler og et der han ser mystisk til siden.
 
– Jeg liker begge. Kjeven kommer fint frem når jeg ser bort. Dessuten gir blikket inntrykk av at jeg ikke er «nøden».
 
På neste bilde ser han skummel ut.
 
– Dette er litt «bad ass». Jeg tror mange jenter tiltrekkes av en dæsj gi-faen-holdning.

Husk at jenter får med seg de mange små detaljene
– Gutter flest ville blitt overrasket over hvor mange og små detaljer jenter kan få med seg: De legger merke til sko, belter, armbånd. Er det skittent eller velstelt? Hvilket rom er bildet tatt i? En haug med bilder av deg selv foran pc-en, eller sittende hjemme i kjelleren hos mor, er ikke bra.

Bruker du briller? Ta dem av før bildet blir tatt. Solbriller kan være kult. De kan gi kjendisfølelse. Men sørg for å ha noen bilder uten solbriller også.

Kast ut de dårligste bildene
Igjen er rådet mitt: La noen venninner sjekke bildene dine før du legger dem ut.
 
Jeg ville testet alle bildene og tatt de fire–fem beste med i en profil. Du er aldri sterkere enn det svakeste ledd – sørg for å unngå det ødeleggende bildet.
 
Mangler du gode bilder og står uten venner som kan hjelpe deg: Kontakt en fotograf som har spesialisert seg på profilbilder, sier Morten Hake.

 

Les også:

Relaterte artikler