Illustrasjonsfoto. | © Shutterstock/NTB scanpix

15 viktige råd til menn: Slik lager du en god nettprofil

Skrevet av: Bent Ove Aulid

Publisert:
Sist oppdatert:

Supersjekker Morten Hake mener gutta må skjerpe seg og være ærlige. Her er hans 15 viktigste råd til menn som vil ha suksess på nettet.

En attraktiv og effektiv profil er strengt tatt ikke noe annet enn et godt førsteinntrykk, mener Morten Hake. Her er hans aller viktigste sjekkeråd til gutter som forstår betydningen av å legge arbeid og kreativitet i å utforme sin nettprofil!

1 - Aldri lurt å kalle seg «SexySuper» eller «BadAss»
Velg heller noe seriøst!

2 - På nettet er et godt bilde vinn eller forsvinn
Lær av egne feil og egne suksesser. Har du hatt en bra samtale, ta vare på den! Lær – og gjenta suksessen. Bilder er et «must». Lik det eller ikke, men på nettet er et godt bilde vinn eller forsvinn.
 
Forsking viser at jentene ser på bildet først. Er det attraktivt, leser de profilteksten. Altså må bildet ditt fange interessen hennes. Husk, jenter har helt latterlig mange tilbud på nettet!

3 - Jo mer du fyller ut, jo bedre er det
Ikke alle spørsmålene og valgmulighetene i Cupido Club er obligatoriske, men jeg sier «jo mer, dess bedre». Jo mer jentene opplever på profilen din, dess mer tid de bruker på å lese det du har skrevet, dess mer har de investert i deg. Ergo gir du dem mest mulig informasjon. Samtidig må du skrive en tekst som fungerer.

4 - Din jobb er å ta med jentene på en reise
Det enkleste er å begynne med å lese hva andre gutter skriver om seg selv – og så skrive det stikk motsatte. Du vil bli overrasket over hvor mange «Jeg trener, er glad i å feste, er ellers snill og grei» du finner der ute. Din jobb er å ta med jentene på en reise. Fange dem i din verden.

5 - Fremstå ikke som slurvete - les korrektur!
Søk gjennom manneprofilene én gang til. Finn de få som du gjetter drar damer. Lær av dem. Kladd din egen tekst i Word og bruk rettskrivningsfunksjonen. Korrekt grammatikk er et absolutt krav. Du ønsker definitivt ikke å fremstå som slurvete.
 
6 - Du må være 100 prosent ærlig
Du må være 100 prosent ærlig. Altså: Korrekt alder, realistisk egenbeskrivelse og ingen halvsanne erfaringer. Ikke lyv på høyden. Mange gutter vil gjerne være høyere enn de er, men de færreste jentene setter opp en gitt høyde som søkekriterium. Altså betyr ikke høyden så mye likevel.

Husk, uansett hvilken bløff du prøver deg på, så vil jentene før eller senere avsløre deg – og det er ikke gøy!
 
7 - Gi teksten smak og lukt – ta alle sansene i bruk
Jeg synes det er kult å skrive detaljert i teksten. Dessuten tror jeg jenter er mye mer detaljorienterte enn oss gutta. Derfor kan jeg skrive noe slik som «Jeg har en tendens til å pakke dynen rundt bena når jeg legger meg». Gi teksten smak og lukt – ta alle sansene i bruk.
 
8 - Gjør jentene nysgjerrige
For meg funker litt mystiske tekster, tekster som gjør jentene nysgjerrige. Jo mer nysgjerrig du gjør henne, dess bedre.

9 - Ikke skriv at du har humor eller selvironi
Jeg begynner gjerne tullete, og blir ærligere og ærligere etter hvert. Men jeg skriver sjelden noe om jobb eller hva jeg gjør til daglig. Ikke skriv at du har humor eller selvironi. La teksten vise at du har det. Innrøm feil på en morsom måte:

«Hvis du endelig har skjønt at drømmemannen ikke finnes her inne, så innser du også kanskje at jeg kan være en svært god nummer to.» Eller: «Når jeg oppdager at du ikke bare er et pent fjes, så oppdager jeg at du også har en smittende latter og glade øyne.» En slik setning er fin på flere måter. Den underbygger også det du tidligere har signalisert: «Jeg tar ikke til takke med hva som helst. Du skal både være pen og oppegående.»
 
10 - Ikke selg deg selv på billigsalg
Sett høye standarder. Ikke selg deg selv på billigsalg. Forbli en alfa. Det er ufattelig viktig at teksten viser jentene at du vet hvem du er, at du vet hva du vil ha i livet og at du har kriterier. Om tydeligheten din gjør at du mister noen på veien, så er det helt ok. Vær trygg på deg selv.

Gi dama følelsen av at du ikke ønsker noe av henne, men snarere at du er nysgjerrig på om hun har noe å gi deg. Du må både være og forbli en utfordring for jentene. Slutter du å være det, mister du samtidig attraktivitet.
 
Husk: De fleste jenter og kvinner mottar utallige henvendelser fra interesserte menn. Dersom du klarer å signalisere at du er kresen, samtidig som du faktisk vier henne oppmerksomhet, gir du henne følelsen av å være spesiell. Slik utløses hennes nysgjerrighet.

11 - Ekte Menn bruker ikke smilefjes
Unngå smilefjes i teksten. Ekte Menn bruker ikke smilefjes! Poenget mitt er at smilefjes ufarliggjør, tar bort kraften og tydeligheten i det du skriver. Derimot kan du skrive «Jeg har lett for å smile, jeg har jo mye å være glad for».

12 - De fleste damer foretrekker en glad boms fremfor en rik tråkmons
Takknemmelighet er en kul egenskap. Vis potensielle kjærester at du setter pris på livet. Derfor er det et godt tips er at du sørger for å være i godt humør når du setter deg ned for å skrive profilteksten din.

Ha det gøy, vær gjerne litt fandenivoldsk. All positiviteten din skal inn i teksten, slik at den kan smitte over på henne som snart skal lese den. Husk: De fleste damer foretrekker en glad boms fremfor en rik tråkmons.

13 - Jo mer spesifikk du er, dess flere napp får du
Samtidig skal du være nøyaktig og presis i beskrivelsen av hva du er ute etter. Jo mer spesifikk du er, dess flere napp får du. Det virker som om jentene først leser hva du vil ha, deretter tilpasser de seg dine krav. De strekker seg for å komme deg i møte.
 
14 - Husk å stille spørsmål
Husk å avslutte teksten med en «call for action» – et spørsmål som får henne til å «måtte» kontakte deg eller besvare et brev fra deg. Det er som en manglende puslespillbrikke hun bare må legge på plass. Jeg kan skrive noe slikt: «Jeg er dårlig til å si unnskyld dersom det ikke var min skyld. Hva med deg?»
 
Hun kan ha humor og svare «jammen, det var jo din skyld!», eller hun kan svare noe annet. Uansett er det opprettet kontakt, og du er godt i gang.
 
Ta det for gitt at hun kommer til å kontakte deg. Still rare spørsmål som får jentene til å tenke kreativt: «Hva gjør deg lykkelig?», «Hva er din yndlingslukt?».

15 - Skap bilder i hodet hennes om at noe vil skje
Skap forventninger om at dere kommer til å snakkes på telefon. «Jeg gleder meg til å oppleve at du overrasker meg. Jeg elsker det uventede!» Jo tydeligere bilder du skaper i hodet hennes om at noe kommer til å skje, dess større sannsynlighet for at noe faktisk kommer til å skje.
 

Relaterte artikler