BUL 13343_ww
BUL 13343_ww | © Bulls

Kunne du tenke deg begge to?

Publisert:
Sist oppdatert:

Kan man skille på hvilket kjønn man har sex med kontra hvem man ønsker å leve livet sammen med?

– Det går fint an å skille sex fra kjærlighet og samliv. Jenter er nok i dette tilfelle mest åpne, for vi er mer vant med «pikekos» fra pornobransjen, pluss at jenter har en helt annen intimsone overfor andre jenter og venninner, så vi kan lettere havne i jentesexsituasjoner tilfeldig eller planlagt, sier Cecilie Kjensli til Kvinneguiden.
 
Hun mener at man ser at jenter synes det er gøy å kline med hverandre foran gutter på byen, og at det særlig vises blant den yngre generasjonen. Jenter ønsker både å få oppmerksomhet for sin utforskning av biseksualitet, men de liker det også, skal vi tro Kjensli.
 
– Også gutta begynner å nærme seg. Bare se hvordan de oppfører seg på Paradise Hotell, ikke at de er gjennomsnittet av den norske mann, men det er jo en pekepinn, mener hun, og legger til at mange likevel ikke liker å få merkelappen bifil.
 
– De sier de tenner på personligheter, som for eksempel Mia Hundvin, som var gift med en dansk kvinne tidligere. Hva man kaller det er ikke så viktig, for det finnes mange rare blandinger, og noen er helt klart mer fleksible. Når menn og kvinner må leve adskilt, som i fengsel, er det jo ikke uvanlig at det oppstår forhold mellom kjønnene som ikke ville ha skjedd ellers.
 
I USA er det mange menn som vender sex til mannesex i fengsel, og som opprettholder kontakten når de kommer ut - noe som oppfattes som veldig tabubelagt og det snakkes derfor ikke høyt om det.
 
– Historisk sett så var seksuell omgang mellom menn akseptert hos både grekerne og romerne, for å nevne noen, forteller Terje Presthus ved Erotikknett.no.
 
– De hadde et avslappet syn på sex mellom menn og normalt dreide det seg om en eldre mann og en yngre gutt, uten at de nødvendigvis var homofile, sier han til Kvinneguiden. Likevel påpeker han at denne trenden endret seg gradvis i løpet av 1800-tallet der sex mellom menn ble sett på som noe av det verste mann kunne finne på.
 
– Derimot ble ikke sex mellom kvinner omtalt, og det henger muligens sammen med at sex på det tidspunktet var noe kvinner gjorde fordi de måtte, eller fordi de ønsket eller nøt det. Det ble derfor sett på som nesten utenkelig at kvinner skulle ha sex med hverandre, for hvorfor skulle de egentlig ha det? forklarer han.

Relaterte artikler