0008jcjz
0008jcjz | © Bulls

Nettflørt passer menn godt

Skrevet av: Bent Ove Aulid

Publisert:
Sist oppdatert:

Den skriftlige kommunikasjonsformen gjør det lettere for menn å formidle sine følelser mer åpent enn de vanligvis får til i hverdagen, hevder spesialister på nettdating

Jeff Gavin og Adrian Scott, begge forskere ved Universitetet i Bath, og Jill Duffield, forsker ved det Vestengelske universitetet, spurte 229 personer mellom 18 og 65 om deres erfaringer med nettdating.
 
Ett av resultatene viste at jo mer to mennesker hadde chattet, dess nærmere kom de hverandre følelsesmessig og dess mer forsto de hverandre. Å finne tonen i lange telefonsamtaler før første møte er også et godt tegn for et kommende forhold. Utveksling av e-post hadde ikke den samme effekten.
 
Sannsynligheten for å skape et forhold som varer, er like stor ved nettdating som på andre steder.

– Vår undersøkelse viser at nettdating kan fungere for svært mange. Ikke bare oppnår de aller fleste et fint første møte med et annet menneske. Våre undersøkelser viser at sannsynligheten for å skape et forhold som varer, er like stor ved nettdating som ved andre, mer konvensjonelle måter å treffe en mulig partner på, sier Jeff Gavin.
 
– Det ser ut som nettdating passer menn godt. Vi tror det skyldes at den skriftlige kommunikasjonsformen gjør det lettere for menn å formidle sine følelser mer åpent enn de vanligvis får til i hverdagen, sier Gavin.
 
Det er sosialt oppgående mennesker som bruker internett.

Forskningen slår også hull på andre myter: Forskerteamet M. Kim, K-N Kwon og M. Lee ved Universitetet i Michigan intervjuet 1.588 amerikanske menn og 1.757 amerikanske kvinner i alderen 19 til 89 år.
 
De fant at det er sosialt oppgående mennesker som bruker internett til å finne seg en ny kjæreste eller lekepartner. For dem er internett bare enda en sjekkearena. Og de har selvtillit nok til å stå frem for alle som måtte slenge innom dating-nettstedet.
 
Mer usikre mennesker kan synes det er i skumleste laget å by seg frem på denne måten, ifølge forskerne.
 

Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Relaterte artikler