© Bachurin Maksym / Shutterstock / NTB scanpix

Cunnilingus - mykere, varmere, våtere...

Skrevet av: Elsa Almås

Publisert:
Sist oppdatert:

Mange kvinner føler at det er mer behagelig når partneren stimulerer kjønnsorganene deres med tunge eller lepper – fordi munnen er mykere, varmere, våtere...

Ordet Cunnilingus er sammensatt av det latinske cunnus, de kvinnelige ytre kjønnsdeler, og lingere, slikke. Cunnilingus er en form for oral seksualitet, vanligvis en del av det seksuelle forspill.

Cunnilingus er erotisk stimulering av de kvinnelige kjønnsorganer med tunge eller lepper, av mannlig eller kvinnelig seksualpartner. Cunnilingus anses som en normal del av den seksuelle lek.

Mange kvinner føler at det er mer behagelig når partneren stimulerer kjønnsorganene deres med tunge eller lepper fordi munnen er mykere, varmere, våtere og dekker et større område ved berøringen. Munnen er også en erogen sone, og den som gjør cunnilingus vil ha tilfredsstillelsen av å opphisse partneren, samtidig som en blir opphisset selv gjennom erotisk stimulering av munnen – cunnilingus kan på denne måten ses på som et alternativ til kyss mellom to munner.

Ofte vil en ikke ha mot til å fortelle det til partneren
Stimulering av kvinnelige kjønnsorganer er en viktig del av det seksuelle samvær. Kvinner er imidlertid svært forskjellige når det gjelder måter å bli opphisset på. Ofte vil en ikke ha mot til å fortelle partneren hvordan berøringen skal være. Mange vil være usikre på hva en skal gjøre for at kvinnen skal bli opphisset eller få orgasme, og dårlig stimuleringsteknikk kan være en av grunnene til at kvinner ikke får så mye positivt ut av seksuelt samvær.

Generelt kan en si at våt stimulering føles bedre enn tørr stimulering. Menn kan være for hardhendte, monotone eller bruke for liten tid. Ved cunnnilingus har en del fordelen av at stimuleringen blir mer «riktig» for at kvinnen skal bli opphisset, det er likevel ulike teknikker, også ved cunnilingus.

For mye og for direkte stimulering av klitoris kan være lite tilfredsstillende for kvinnen – bedre er å stimulere og massere området rundt klitoris med lepper og tunge, også de små kjønnslepper og området rundt skjedeinngangen.

Best med langsomme, dvelende kjærtegn
For å øke opphisselsen kan en i begynnelsen unngå berøring av klitoris helt, og arbeide seg langsomt nærmere selve hodet av klitoris. Langsomme, dvelende kjærtegn er mer virkningsfulle enn hurtige. En kan imidlertid ikke uten videre gå ut fra at det som er godt for én kvinne, også vil være godt for en annen. Dette kan det være en fordel å snakke med hverandre om.

Mange kvinner blir svært opphisset ved cunnilingus, og foretrekker å få orgasme på denne måten. Det kan derfor være frustrerende for kvinnen om stimuleringen ved cunnilingus avbrytes for tidlig.

Cunnilingus + Fellatio = 69
I en del situasjoner kombineres cunnilingus med fellatio (stimulering av penis ved å føre denne inn i munnen). En kaller dette for 69-stillingen. Mange gjør dette fordi de ønsker å gi og ta i mot på samme tid. Dette kan imidlertid virke forstyrrende, fordi det skjer for mye samtidig, og en får ikke anledning til å nyte fullt ut det som skjer ved stimuleringen. For de fleste vil det være mest tilfredsstillende å bare ta imot, og om en føler behov for å være aktiv, være det i forhold til sin egen seksuelle opphisselse. For å få mest mulig ut av oral sex, kan det være en fordel å skifte på å gi og motta kjærtegn, fremfor å skulle gjøre begge deler samtidig.

På samme måte som «tennene løper i vann»
En del mennesker, både kvinner og menn, har motforestillinger mot cunnilingus, fordi de føler at kjønnsorganene er urene, at de lukter vondt og fordi det er utflod. Det er en myte at kjønnsorganene skal være tørre – på samme måte som munnen, vil det alltid være noe fuktighet, og ved seksuell opphisselse øker fuktigheten på grunn av utskillelse av kjønnssafter, på samme måte som «tennene løper i vann» ved tanken på god mat.

Forutsetningen for at begge parter skal kunne nyte cunnilingus er selvfølgelig renslighet. Det kan derfor være fint å starte det seksuelle samvær med et felles bad – hvis en så ellers er sunn og frisk, kan både lukt og smak av kvinnelige kjønnsorganer være en ekstra stimulans til den seksuelle opphisselse.

Hvis kvinnen i tillegg er trygg på at partneren også setter pris på cunnilingus, kan hun slappe av og nyte de erotiske kjærtegnene... og som en kvinne uttrykte: «Cunnilingus gir de mest fantastiske orgasmer...»

 

Les også:
Kvinner tror de smaker og lukter vondt
Ingen kvinner lukter og smaker likt. For den som slikker henne, kan både lukten og smaken være et stort afrodisiakum.


Tips fra mann til menn
om kunsten å bruke tunga

Når en kvinne finner en mann som virkelig kan bruke tunga, gir hun ikke så lett slipp på ham.


Kunsten å kose med klitten
Klitoris er kilden til kvinnelig krem-sex.  Den kan stimuleres på utallige frekke og ømme måter.Fra Cupidos arkiv:
Kvinnens seksualitet

Hva vet kvinnen om andre kvinners seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig mannen om den?

Relaterte artikler