© Photographee.eu / Shutterstock / NTB scanpix

Slik tennes moden kvinne

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Har hun latt den seksuelle ilden dø ut over lengre tid, kan det være vanskelig å få den til å flamme opp igjen. Men evnen til opphisselse og klimaks er intakt.

Dersom en kvinne er ved god helse, får nok hvile og spiser sunt, kan hun nyte et godt sexliv langt opp i årene. Det påstår den amerikanske professoren Hugh Barber som har spesialisert seg på seksualitet hos modne kvinner.

Barbers forskning viser også at det er viktig å holde liv i glørne. Dersom man lar den seksuelle ilden dø ut over lengre tid, er det vanskelig å få sexlivet til å flamme opp igjen.

Sjansen for å beholde både lysten og evnen til et godt sexliv øker dersom hun masturberer. Flittig bruk av fingrene eller til og med en kraftig vibrator gjør at vagina holder seg elastisk.


© Photographee.eu / Shutterstock / NTB scanpix


Myte at sex ikke er viktig
Professoren mener bestemt at det er en myte, både blant kvinnene selv og i samfunnet, at sex ikke er så viktig i alderdommen.

- Etter mat, vann og sikkerhet, kommer behovet for å føle kjærlighet og tilhørighet. Å bli eldre reduserer på ingen måte dette behovet. Tvert i mot, da er det for mange viktigere enn noen gang. Og om det ikke er på plass, kan du som eldre få god tid til å savne det.

- Det aller viktigste for å beholde sexinteressen og sexkapasiteten på sine eldre dager er å forsette med å ha sex, sier Barber.

Om du vil tenne en moden kvinne?
Om du vil tenne en moden kvinne skal du vite at evnen til seksuell opphisselse og klimaks er inntakt, men at funksjonaliteten kan ha blitt redusert med alderen:

  • Brystvortene blir ikke lenger så stive
  • Kjønnsleppene ikke så blodfylte
  • Den seksuelle rødmen kan utebli helt
  • Vulva blir ikke lenger like elastisk
  • Sammentrekningene under og rett etter orgasmen blir gjerne færre og varer kortere


Krampeaktige orgasmer
En utfordring som mange ikke er klar over er at orgasmene kan bli mer spastiske enn rytmiske. Dette er ikke farlig, men kan hos enkelte føles så kraftig at det blir smertefullt.

For mange kvinner forblir funksjonene intakt
- Men det finnes også mange eldre kvinner som beholder den vaginale lubrikasjon og de øvrige kjennetegnene på god seksuell funksjon, forklarer Hugh Barber.


© Photographee.eu / Shutterstock / NTB scanpix

  

Relaterte artikler