Hyppig sex godt for hjertet

Skrevet av: Terje Gammelsrud

Publisert:
Sist oppdatert:

<div>Hyppig sex senker risikoen for hjertesykdommer. Forskere har påvist at menn med to orgasmer i uka kan halvere faren for å dø av infarkt.</div>

Denne artikkelen er en del av Cupidos oversikt over dokumenterte
Helsefordeler ved god sex.


HJERTE- OG KARSYKDOMMER
En studie i Wales av 918 menn over en tiårsperiode gav oss det første beviset på at menn som har hyppige orgasmer får et sunnere hjerte.

Høy orgasmefrekvens som risikobrems
Mennene i Wales-undersøkelsen var mellom 45 og 59 år, og forskerne fant at jo flere orgasmer de hadde, jo lavere var sjansen for å få dødelige hjertesykdommer. Faktisk var risikoen for å dø av hjerteinfarkt 50 prosent lavere hos menn som hadde to eller flere orgasmer i uken, sammenlignet med dem som hadde orgasme sjeldnere enn én gang i måneden. (Davy Smith, Bristol University & Frankel, Belfast University, 1997 - WAS 2007)
 
DHEA reduserer risikoen med 15 prosent
En annen studie viser at det økte nivået av DHEA-hormonet som følger av orgasmen, reduserer risikoen for å dø av hjertesykdommer med 15 prosent. (Feldman et al, 1998 - WAS 2007)

Testosteron beskytter hjertemuskelen
Forskere har også bevist at hormonet testosteron, som er ansvarlig for selve seksualdriften, beskytter hjertemuskelen hvis det skulle bli utsatt for slag eller infarkt. (Booth et al, 1999 og Fogari et al, 2002 - WAS 2007)
 
Frigiditet øker risikoen for infarkt
Det er gjort få studier av kvinner på dette området, men israelske forskere har funnet ut at frigiditet gir mye større sjanse for infarkt. Frigiditet blir definert som manglende orgasme, manglende seksuell lyst og/eller utilfredshet på grunn av mangel på sex. Denne forskningen er fra 1976, men Beverly Whipple har nylig publisert en artikkel med ny forskning på området som kommer til samme konklusjon. (Abrahamov, 1976 - WAS 2007)
 
 
Undersøkelser merket WAS 2007 ble presentert på The 1st World Congress for Sexual Health i Sydney 2007.
 

Relaterte artikler