God sex gjør deg slank

Publisert:
Sist oppdatert:

God gammeldags sex er den perfekte slankekur, mener forfatteren av boka «Ultimate Sex Diet». Et godt sexliv gjør deg både lykkeligere og slankere.

– Jeg oppdaget denne sammenhengen etter en spesielt romantisk periode i livet mitt. Jeg ble forlovet og forsto hvilken betydning mer sex hadde for kroppen min, sier Kerry McCloskey til helsemagasinet WebMD.

Hun gikk ned ti kilo på seks måneder og mener at det utelukkende skyldes effekten av å hoppe i halmen.

– Jeg følte meg også mye bedre fordi sex påvirker humøret. Endorfinene som frigjøres er jo hjernens egen lykkepille, mener forfatteren.

At sengekos også er god trening, kommer ikke som noen overraskelse på dem som er opptatt av kalorier og forbrenning.

300 kalorier på en halvtime
En halvtimes aktivitet under dyna kan nemlig forbrenne opptil 300 kalorier, litt avhengig av stil og aktivitetsnivå. Om du heller vil pusle med husarbeid må du holde på dobbelt så lenge for å få den samme effekten på vekta.

– Det er ingen tvil om at sex er god trening. Sex får pulsen din i været, selv om du ikke driver med de mest akrobatiske aktivitetene, mener gynekologen Laura Berman som også påpeker at sengeaktiviteten for de fleste er mye morsommere enn andre former for trening.

– Sex er spesielt god trening om du bruker forskjellige posisjoner og beveger deg litt rundt. Men uansett vil oppbyggingen mot en orgasme være svært god kardiovaskulær trening for lungene og blodomløpet, mener Berman.

Relaterte artikler