Nytt nummer ute nå!
319467119 | © Anetlanda / Shutterstock / NTB scanpix

Puppestørrelsen går i arv

Publisert: 05.10.2016 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 15:27

Det vil være stor variasjon i hvor store bryster jenter får. Ofte vil bryststørrelsen ligne på andre kvinnelige familiemedlemmers.
På den tiden mensen kommer i gang, er brystene nesten ferdig utviklet med kjertelvev som vil produsere melk hvis jenta får barn, men brystene vil fortsette å vokse litt mer i størrelse frem mot om lag 18-årsalderen.

Det vil være stor variasjon i hvor store bryster jenter får. Dette er genetisk bestemt og ofte vil bryststørrelsen ligne på andre kvinnelige familiemedlemmers. Siden bryster i høy grad består av fettvev, vil bryststørrelsen også påvirkes noe av vekt.

Tidlig brystutvikling betyr, at pubertetsperioden blir forlenget og barndommen kortere.

 
Denne artikkelen om jenter og puppestørrelse er én av Marina Manuela de Paolis åtte artikler i et Cupido-tema om pubertet. I hoverartikkelen finner du lenker til de øvrige artiklene i temaet:
Puberteten er en tid som kan være både til gavn og besvær for utvikling av mestringsevne, selvaktelse og god helse.

 
Les også:
Brystets kulturhistorie
28.000 år med puppefokus: Det startet som symboler på fruktbarhet og guddommelighet. Gjennom alle tider har bryst vært erotikk.


Hva skal menn med brystvorter?
Det er rett og slett fordi kvinner har det! Og husk at også menns brystvorter er erogene!
 Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Arv
Vi blir ikke født med blanke kort, vi er ikke ubeskrevne blad. Vi er preget av evolusjons- vidom - og en god porsjon tilfeldigheter. Noen av oss har flaks, andre har det ikke.

Livssyklus / Ungdom
Tid for realisering av muligheter - med risiko for forspilte muligheter.


Partnervalg, flørt og dating
Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?Denne artikkelen er ikke publisert i bladet Cupido, bare i Cupidos nettutgave.