Nytt nummer ute nå!
42-52352666_w | © Andrew Brookes/Corbis/NTB scanpix

Den onde kondomsirkel

Publisert: 21.05.2016 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:23

Forskere konkluderer med at negative kondomerfaringer kan lede til impotens.
Er den slapp på grunn av kondomet, eller til tross for det? Det ville noen forskere fra Kinsey Institute finne ut, og lot i ifølge danske Ekstrabladet 500 kondombrukende menn utfylle et spørreskjema om reisningsproblemer, samt fortelle hvordan sexlivet de siste 90 dagene hadde vært med og uten kondom.

Her er hva de fant:
 
38% hadde aldri ereksjonsproblemer ved kondombruk
14% slet med potensen når kondomet skulle rulles på
16% slet under samleiet
32% syntes kondom var vanskelig både ved pårulling og samleie

Det kanskje mest interessante resultatet er at menn som slet med reisningen med kondom, også rapporterte om milde former for impotens uten kondom.

Forskerne konkluderer derfor med at det ikke er overraskende at menn som generelt har problemer med å beholde en tilfredsstillende reisning også kan slite med staken når den skal ha kondom på.
 
Følelser, bekymringer og frykt er bærende elementer i mang en sviktende ereksjon.

Dessuten kan menn som tidligere har hatt potensproblemer med kondom begynne å bekymre seg for potensens generelt, og derfor bli mer sårbar for impotens. Følelser, bekymringer og frykt er som kjent bærende elementer i mang en sviktende ereksjon. 

Derfor kan faktisk forskerne konkludere med at negative kondomerfaringer kan lede til impotens.
 

Les også:
Deppa av prevensjon
Hormonprevensjon har sammenheng med depresjon hos unge kvinner, viser en stor dansk undersøkelsen blant kvinner mellom 15 og 34 år.


Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 6/2015.