Nytt nummer ute nå!
1140260 | © Lisa F. Young / Shutterstock / NTB scanpix

De «gamle» er alltid yngst

Publisert: 26.02.2018 kl. 00:00 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 13:09

Forfatter: Lene Wikander
Misforstå meg rett: Jeg har ingen problemer med å forstå logikken bak å lyve på alderen. Jeg skjønner bare ikke hvorfor folk lyver seg yngre enn det de er? Trikset er jo å lyve seg eldre!
Lene Wikander er spaltist i Cupido. Denne ytringen er fra hennes faste spalte Kåthet og vrede.


De fleste av oss som opererer på internett har vært borte i dem: Folk som mystisk nok holder seg like gamle år etter år, eller andre vi til og med kjenner og som har en svært kreativ fortolkning av fødselsattesten med en gang de logger seg på Cupido Club eller andre sjekkesteder på nett.
 
Ja noen profiler blir sågar yngre og yngre for hvert år som går. Og de aller mest påfallende er jo de som har lagt ut tydelig daterte bilder av seg selv fra en tid lenge før digitalkamera var oppfunnet. Hvem tror de at de lurer?
 
Jo, de tror nok at de lurer andre likesinnede i et aldersfascistisk kjønnsmarked. Beveggrunnen er sannsynligvis et dårlig selvbilde eller manglende klokketro på seg selv som attraktivt kjønnsobjekt uavhengig av alder.
 
Dessuten er det alltid noe kleint over voksne folk som later som de fortsatt er ungdom.

Jeg har likevel vanskelig for å se for meg en 50 + med nettalder 30 + møte en 60 + med samme nettalder uten å bli en smule skuffet. Dessuten er det alltid noe kleint over voksne folk som later som de fortsatt er ungdom.
 
Men hvis vi ser bort fra alt det åpenbart kleine ved å late som man er yngre enn man er for å få  pult, er det jo likevel en ting som er enda mer usexy og kleint og det er å være tjukk i huet. Disse folka som lyver seg nedover i alder har jo ikke skjønt en dritt. Hallo?! Trikset er jo selvfølgelig å lyve seg eldre enn man er!
                                       
De gangene jeg virkelig får det for meg at nå skal jeg ha meg en one night stand med en ungdom, har jeg alltid gått på en bar der jeg ikke pleier å gå til vanlig, og satt meg alene ned ved bardisken. Som kvinne alene ved en bardisk kommer du alltid i snakk med noen ganske fort.
 
Sitter du her alene? Ja det er jo fredag. Hva driver du med da? Og så endelig til poenget: Hvor gammel er du da? Bæm! Da tar jeg dem ikke bare , men også rett med til senga! Som relativt godt brukt 44-åring ser jeg dem uskyldsrent rett inn i øya uten å blunke: Jo jeg er 62.
 
Reaksjonen er alltid den samme: Wow, det hadde jeg aldri trodd, jeg må sannelig si du holder deg godt! Plutselig ser de på deg med et nytt og beundrende blikk.
 
Plutselig er du enda mer attraktiv enn du var for bare en liten løgn siden. Det blir nemlig alltid oppfattet som langt mer attraktivt å se mye yngre ut enn man er enn å se betraktelig eldre ut enn man gir seg ut for å være.
 
De som i utgangspunktet klikker seg inn på profilen til en gamlis på 80 kan jo i utgangspunktet ikke være særlig lettskremt, noe som alltid er en fordel skal de ligge med meg.

Når jeg passerer seksti vurderer jeg å bruke dette trikset permanent på nett også. Slenger du på rundt tjue år på alderen på nett, kan man rett og slett ikke tape. Særlig ikke hvis man benytter seg av ferske selvbilder også. De som i utgangspunktet klikker seg inn på profilen til en gamlis på 80 kan jo i utgangspunktet ikke være særlig lettskremt, noe som alltid er en fordel skal de ligge med meg.
 
Og etter å ha bladd seg gjennom bildene i galleriet må de jo simpelthen blir imponert rett i senk. Med denne taktikken kommer jeg derfor til å ha draget livet ut.
 
Jeg gjør likevel oppmerksom på at dette trikset har kulturelle begrensinger. Det funker stort sett bare innenfor samme etniske og kulturelle gruppe. Alle vi hvite ser nemlig ofte klin like ut for en lite eksponert befolkning med annen farge. Noen kaller det som kjent raseblindhet.
 
På Jamaica der jeg har bodd i mange år, ble jeg sjekket opp av unggutt på bar en gang da jeg bare var 33 år.
 
Han var riktig så søt, vi kom i snakk og til slutt spurte han selvfølgelig om hvor gammel jeg var. Hvor gammel tror du jeg er, repliserte jeg kokett. Han tenkte seg om en liten stund, det var tydelig at han hadde tenkt å trekke fra et passende antall år fra det han trodde jeg egentlig var sånn at jeg skulle føle meg smigret. Han drev jo tross alt og sjekket meg opp.
 
Til slutt så han meg dypt inn i øynene, smilte og sa: Nei, sånn litt over 60?

 
Unge menn framstilles som mer virile enn eldre menn, men faktisk blir menn over 40 bedre og bedre i senga.

Modne kvinner like populære som homser
Forskere har analysert hva vi søker etter på nettet. "Sexy mature lady" er omtrent like populært som "Gay". Men "Youth"er den klare favoritten.

Slik tennes moden kvinne
Har hun latt den seksuelle ilden dø ut, kan det være vanskelig å få den til å flamme opp igjen. Men evnen til opphisselse og klimaks er intakt.

Aldersforskjellens gleder
Tre av fire menn fantaserer om en eldre kvinne. 70 prosent av kvinnene over 35 sier de har lyst på en yngre mann.

Tid for sex-glade 68-ere
Mens dagens yrkesaktive, foreldre og studenter er i tidsklemma, er det spreke pensjonister som har mest tid til sex.


Kvinnens overgangsalder
Slutten på fruktbarheten med de fysiske forandringene som skjer i kroppen, er noen til glede og andre til sorg.

Er det bare å akseptere at toget er gått?
Åtte alternativer kvinnen bør vurdere hvis plagene i overgangsalderen blir sjenerende.Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 7/2013.