Faksimile fra Cupido 6/2013.

Erotikk 2013: Vinnerne er...

Publisert:
Sist oppdatert:

Det er kåret fem vinnere i Cupidos årlige novelle-konkurranse. Vinnernovellene publiseres i bladet Cupido 6/2013.

Cupido har arrangert årlige erotiske novellekonkurranser siden midten på 80-tallet. Innleveringsfristen for bidrag til Erotikk 2014 er 1. april 2014, men skribenter er også velkommen til å sende inn erotiske tekster utenom konkurransene.

Premiepotten er på kr 40.000 som fordeles på de fem vinnertekstene.

Les om tendensene i Erotikk 2013: Å se sin kjære med en annen! Og om tendensene som har åpenbart seg gjennom Cupidos snart 30-årige historie: Frigjørende kåthet i utvikling!

I presentasjonene av vinnernovellene, gjengis juryens vurderinger samt korte tekster der forfatterne forteller om seg selv og skriveprosessen.


1. premie Erotikk 2013 - Kr 15.000
 
JAILHOUSE COCK
Av Alexander, Kolding
 
Om forfatteren: Jeg er en 38 år gammel mann som bor i en liten by ved Kolding i Danmark. Til daglig arbeider jeg med skriftlig og visuell kommunikasjon i en internasjonal bedrift. Jeg leser gjerne, både fiksjon og faglitteratur, skriver egne tekster og liker å male og tegne.
 
Om novellen: TV-serien Oz av Tom Fontana ga meg fengselstemaet. Jeg leker med tanken om at het, jeg-fortapende og grenseoverskridende sex i noen tilfeller kan være forsterkende i kjærlighetsrelasjonen mellom partene. Dominansen skal fungere som kontrast til den bakenforliggende kjærligheten mellom de to karakterene.
 
Juryens vurdering: Språklig meget bra. Kvikk og litt hysterisk morsom innledning skaper god stemning. En godt oppbygd historie som med flere overraskende vendinger og gjennomgående høy kåthetsgehalt skildrer et erotisk samliv langt på siden av det alminnelige. Så lite fordomsfull som det er mulig å bli.

Les de innledende avsnittene av vinnernovellen Jailhouse Cock!
 
 
2. premie Erotikk 2013 - Kr 10.000
 
EN ANNERLEDES MORGEN
Av Poko
 
Om forfatteren: Jeg er en 48 år gammel mann fra Øst-Jylland i Danmark. Til daglig arbeider jeg med kommunikasjon. Jeg skrev min første novelle for Cupido i 2004. Det er jeg som skriver, men min kone er med på sidelinjen. Hun leser og kommer med kommentarer som jeg så kan arbeide videre med.
 
Om novellen: Jeg tenner på tanken om at min kone har sex med en annen mann. Cupido oppfordret til å skrive en tekst på maks 150 tegn, og det jeg skrev ble utgangspunktet for denne novellen. Den korte utgaven lød: «Jeg våkner, og min blikk møter ditt. Med min ene hånd kjærtegner jeg deg, og når min hånd treffer kjønnet ditt, merker jeg at du allerede har besøk. Du smiler.»
 
Juryens vurdering: En godt fortalt og hengiven trekanthistorie med snev av sjalusi og rikelig med voyeurisme. Fordomsfri, lekende og søt, og med litt forbudte tanker som dyrkes med nytelse og kjærlighet. Litterært blant de bedre bidragene.
 
 
3. premie Erotikk 2013 - Kr 5.000
 
BURSDAGSSELSKAP
Av Isabelle
 
Om forfatteren: Jeg er en kvinne midt i 40-årene fra Oslo. Jeg jobber som økonom, og på fritiden skriver jeg en del. Når jeg skriver erotikk liker jeg å skrive noveller om par som er glade i hverandre, som tør å utfordre hverandre samtidig som tryggheten ligger der, og som søker spenningen sammen.
 
Om novellen: Denne teksten ble til etter en lang natt og mye vin med en av mine beste venner. Han beskrev hvordan han ønsket at et forhold til en kvinne skulle være. Samtalen fikk meg til å tenke: Hvor langt vil du gå for den du elsker? Og hva vil du ha til gjengjeld?
 
Juryens vurdering: Forfatteren skaper umiddelbart en god og kåt stemning. Det er ekte, spennende og noe som enkelte kan kjenne seg igjen i – andre kan fantasere om. Det er masse kjærlighet og trygghet. Utviklingen er overraskende, men ikke utroverdig. Det er parets seksualitet som står i sentrum, men veien til nytelse er utradisjonell.

 
3. premie Erotikk 2013 - Kr 5.000
 
SÅNT VENNINNER GJØR
Av Dalila
 
Om forfatteren: Jeg er en 23 år gammel kvinnelig student, bosatt i Oslo. Jeg leser mye, og er opptatt av musikk. Jeg inspireres av mitt eget fantasi- og kjærlighetsliv.
 
Om novellen: Jentene i teksten leker med det maskuline ved akten, samtidig som de er to kvinner som har sex med – og for – hverandre. Jeg har alltid fantasert om å innta rollen til det annet kjønn. Teksten var voldsomt opphissende å skrive, og det gikk fort, en slags automatisk skrift. I ettertid ble jeg overrasket over hvor rått og primitivt det ble.
 
Juryens vurdering: Hun er frekk og sexy, det er griseprat som funker og det rundes av med jeg-personens opplevelse av makt og kontroll. Det er en utvikling fra venninnekveld til sexfest som også hverdagsmennesker kan oppleve som troverdig, og den naturlige usikkerheten er beskrevet med humor. Dessuten beviser historien at også damer kan vise skamløs, ubehersket lyst og kåtskap.
 
 
3. premie Erotikk 2013 - Kr 5.000
 
HETT VANN
Av Instinct
 
Om forfatteren: Jeg er en 22 år gammel mann fra Arendal som for tiden utdanner meg innenfor luftfartsbransjen. Jeg inspireres av samtaler om ting som tenner meg med kjæresten min og likesinnede venner, ekte opplevelser jeg har hatt og andres noveller jeg har lest.
 
Om novellen: Akkurat denne teksten kom til fordi jeg i en stund har studert langt vekk fra kjæresten min. Jeg plukket opp noen tråder og bruddstykker fra diverse tanker og fantasier vi har om hvordan gjenforeningen vår kommer til å bli, og ut av virvaret av følelser og savn dukket denne novellen opp.
 
Juryens vurdering: Tenk, akkurat så deilig kan sex være! Trygghet, kjærlighet, lengsel og nytelse. Ingen jakt etter det ekstreme, bare gode, kåte opplevelser. Selv om leseren tidlig forstår hvor det bærer, er det lett å lese videre. Masse sanselighet, med følelser, lukt og varme. Feelgood over hele linja.


252 innsendte bidrag til Cupidos Erotikk 2012.

Som VIP-medlem i Cupido Club kan du lese godt over tusen av de beste erotiske historiene i bladet Cupido gjennom tidene!

Relaterte artikler