© Monkey Business Images / Shutterstock / NTB scanpix

Sunnere kosthold gir større sjanse for sex

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

​Det høres kanskje ut en som en «mirakelkur» som du vanligvis finner i ukebladet eller tabloidaviser, men det er vitenskapelig bevist; seks uker med frukt og grønt gjør deg til en mer attraktiv sexpartner.

Det er slett ikke noe hokuspokus, men det kreves litt mer enn bare en overdose sunn mat for å tiltrekke deg potensielle sexpartnere. Det hele har et biologisk bakteppe som for noen kanskje kan oppfattes som en smule utfordrende.

Denne uken gjennomføres NACS2018 i Turku, Finland, det er en årlig konferanse for nordiske sexologer. Her har professor Markus Rantala lagt fram sine teorier og forskningsresultater på hva det er som gjør oss seksuelt attraktive. Skal vi tro den finske forskeren med doktorgrad i både biologi og psykologi, så styres mye av våre seksuelle preferanser av biologien.

For det første; både kvinner og menn tiltrekkes av sunne sexpartnere. Og det er her dette med frukt og grønt kommer inn. Riktig mat vil gi oss riktig hudtone.

Vitenskapelige tester viser at vi tiltrekkes av naturlig sunn hud. Solariebrun hud eller gusten og bleik hud gjør oss seksuelt skeptiske, med ansikt som gløder av sunnhet gir full uttelling. Det viser seg at det skal bare seks uker med sunnere kosthold til før det gir synlige resultater.

Dette gjelder i de fleste kulturer og alle hudfarger. Det kan til og med være vanskelig å oppdage for det blotte øye, men biologien hjelper oss å plukke ut den som synes å være mest sunn, og dermed også ha den beste genbanken for framtid avkom.

Rantala er nemlig klar på en ting, selv om vi har sex fordi vi er forelsket eller synes det er godt, så velger vi ofte sexpartnere basert på hvorvidt vedkommendes fysikk og utseende gir løfter om levedyktig og sunt avkom.

Desto sunnere en mann fremstår, desto større sjanse har vedkommende for å få sex. Desto høyere verdier av hormonet testosteron en mann har i blodet, desto større sjanse er det for at damene blir med hjem.
 

Alt med måte


Det Rantala også fant i sine undersøkelser er at «normal» er en god greie. Det vil si at menn som er for tynne eller på den andre siden for overtrente med masse muskler, stiller dårligere i sex-konkurransen enn menn som har en normalt trent kropp, med akkurat passe med muskler og kroppsfett.

Biologien spiller oss mennesker også et puss, spesielt kvinner i følge professoren. I jakten på en sexpartner så søker kvinner ofte etter maskuline menn.

Disse mennene er kanskje gode genbanker, men de er ikke av det mest romantiske og omsorgsfulle slaget, kanskje ikke så opptatt av å oppdra barn og bygge reir, egenskaper kvinnen ser etter når hun er blitt gravid. Da skal mannen gjerne være litt mindre maskulin, mer omsorgsfull og romantisk. Undersøkelsene viste også at kvinner med eggløsning fortrekker mer maskuline menn, mens når de ikke er klare til å få barn ser etter mer feminine menn.
 

Undersøkelsen fokuserer på heterofile


Rantala understreket i sin presentasjon at undersøkelsene er gjort blant kvinner og menn som definerte seg som heterofile, og at det vil kunne være variasjoner og andre resultater når det gjelder bifile og homofile.

Dersom en mann ønsker å tiltrekke seg en kvinne for et langvarig forhold konkluderte Rantala med at følgende prioriteringer gjelder:

 • 1. Mannen må vise at han er ambisiøs, hardt arbeidende og smart.
 • 2. Han må vise at han er gavmild, gi gaver til kvinnen, støtte frivillige organisasjoner etc.
 • 3. Han må kunne kle seg pent.
 • 4. Han må være selvsikker og avslappet i selskap med andre menn.
 • 5. Han bør være høyere enn kvinnen han ønsker å bli kjent med.
 • 6. Han bør ha et tiltalende ansikt og kropp
 • 7. Han må «lukte» riktig, mannen og kvinnen må ha riktig kjemi seg imellom.
 • 8. Mannen må vise at han har et godt forhold til barn og spebarn.

Og før noen menn nå går helt i kjelleren og tror at de aldri vil få sjans på en dame, så er det altså slik at dersom du mangler noen punkt på lista så kan du kompensere med å forsterke og fremheve de punktene der du virkelig har noe å by på.

Og selv om det kan virke som selvfølgeligheter så hadde professoren også noen nøkkelpunkt på hvordan man kan øke sin fysiske attraktivitet:

 • 1. Spis sunt.
 • 2. Stump røyken (og snusen).
 • 3. Ikke drikk alkohol.
 • 4. Ikke stress, ha kontroll på livet ditt.
 • 5. Kom deg opp av sofaen, vær fysisk aktiv.

 

 

     

 
 
 

Relaterte artikler