Det finnes flere metoder for stress- og smertekontroll ved forløsningen. At også seksuell stimulering og orgasme senker smerteterskelen er fortsatt et tabu innen store deler av helseapparatet. | © chrisbrignell / Shutterstock / NTB scanpix

Orgasmen kan starte veene

Skrevet av: Julie Peakman

Publisert:
Sist oppdatert:

Hormonene som er viktigen under en fødsel, stimuleres også av orgasmen som kan senke smerteterskelen og sette i gang veene.

Sex under svangerskapet kan være fordelaktig, spesielt for kvinner som går over tiden, siden orgasmen kan sette i gang veene. Forskeren Jacqueline Daniel fra Curtin-universitet i Australia har funnet at hormonene som finnes i kvinnekroppen under en fødsel også er til stede i kvinnens sexliv – inkludert i orgasmen.
 
Kvinnene som opplevde orgasmen befant seg i avslappede omgivelser, som hjemme eller på spesielle fødesentre.

Når kvinnens vagina ble stimulert på behagelig måte under en fødsel viste det seg også at smertetersklene økte med over 75 prosent, og med over 100 prosent hos kvinnene som fikk orgasme av stimuleringen. De aller fleste av kvinnene som opplevde orgasmen befant seg i avslappede omgivelser, som hjemme eller på spesielle fødesentre.

«Jeg mener av hele mitt hjerte at orgasmestimulering bør anbefales som fødselshjelpemiddel,» sier professor Barry R. Komosaruk fra psykologifakultet ved Rutgers-universitetet i USA. Hans begrunnelse er orgasmens smertestillende og oxytocin-produserende effekt på livmoren.

Han får støtte fra Beverly Whipple, også hun professor ved Rutgers-universitetet og tidligere generalsekretær for World Association for Sexual Health (WAS). «Jeg skulle ønske vi kunne få flere par til å se verdien av sensuell og seksuell stimulering under fødsel.»

 
Les også:
Med lyst skal du føde
Kvinner fra hele verden kan fortelle om lystfylte fødsler med sensuelle og seksuelle innslag. Likevel oppfattes slike opplevelser som tabu.


Tåler 100% mer smerte når g-punktet bir stimulert
Det er svært smertefullt og noen ganger ganske risikabelt å føde barn. Ikke desto mindre har vi klart oss på denne kloden i omtrent trehundretusen år.


Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Fødsel
Innebærer hospitalisering av fødsler også en sykeliggjøring av en naturlig prosess? Neglisjeres muligheter fordi vi er så forlegne?

Relaterte artikler