DST 10096_w
DST 10096_w | © David Steinberg

Et opphisselsesmysterium?

Skrevet av: Thore Langfeldt

Publisert:
Sist oppdatert:

Vi bestemmer ikke selv hva vi skal bli seksuelt tiltrukket av. Det utvikler seg stort sett uten vår bevisste påvirkning.

Vi bestemmer ikke selv hva vi skal bli seksuelt tiltrukket av. Dette utvikler seg stort sett uten vår bevisste påvirkning.
 
Oftest blir vi seksuelt opphisset av det vi blir tiltrukket av, men ikke alltid. Det er for eksempel mange som blir seksuelt opphisset av massasje, uten å være tiltrukket av massøren. Og kvinner med spedbarn kan bli seksuelt opphisset under ammingen fordi brystvortene er erogene soner.
 
Noen lesbiske kvinner forteller at de blir mer opphisset av å se erotiske filmer der to gutter har sex, enn filmer der to jenter har sex. De forklarer det med at gutter som har sex med hverandre utstråler mer kåthet enn jentene, og at det er denne kåtheten de blir kåte av.
 
Naturlig eller galt?
De fleste blir også opphisset av å lese om eller å se på seksuelle handlinger vi normalt ikke blir tiltrukket av, som for eksempel å bli opphisset av å se en brunstig hingst bedekke en hoppe. Noen blir tiltrukket av seksuelle rolleleker som inneholder dominans og underkastelse, binding, pisking eller å bli pisket, selv om de ikke har ønske om å dominere eller la seg underkaste i det virkelige liv.
 
Noen ser på dette som naturlig og greit, mens andre blir redde og tror noe er galt.
 
Årsakene til dette enorme spekteret er vanskelig å forklare. Det er ingen forskning som tyder på at det finnes noen genetisk forklaring. Det er heller ikke noe som tyder på genetisk disposisjon.
 
 
Fra Thore Langfeldts nye bok ”Seksualitetens gleder og sorger - Identiteter og uttrykksformer”, Fagbokforlaget 2013.

Les Cupidos presentasjoin av boka: Sex er sannelig ikke lett!

 

Relaterte artikler