00030w29
00030w29 | © Bulls

Klining er god kommunikasjon

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Klining kan være selve lakmustesten på at den du kliner med er verdt å satse på. Klining gir rom for mye mer variasjon enn det man tror.

– Ingen er gode til å kline med alle, men vi kan alle bli gode til å kline med noen,» sier «kysseekspert» Marte Oraug Skogtrø.
 
Hun er frivillig kysse- og klineekspert på «YouChat.no», en chatbasert rådgivingstjeneste for ungdom på internett, der hun for øvrig gir råd og tips om følelser, kjærlighet og sex. Hun opplever at de fleste unge som logger seg på som oftest har spørsmål om helt grunnleggende ting, som kyssing og klining.

Klining er lakmustesten
Marte Oraug Skogtrø mener at klining kan være selve lakmustesten på at den du kliner med er verdt å satse på. Derfor er det ikke så rart at noen hver har litt prestasjonsangst i forkant av kliningen. Forventningene til at det skal funke fra første stund er rimelig heftige.
 
Hun forteller at det er med klining som med mer avansert sex, at selve handlingen gir rom for mye mer variasjon enn det man tror.
 
– Klining handler om god kommunikasjon,» forklarer Marte. Og det er kommunikasjon med et aldri så lite handikap, for munnen som vi vanligvis bruker til å kommunisere med, er opptatt med andre aktiviteter, og øynene som vi vanligvis bruker til å lese andre menneskers kroppsspråk med, er så tett innpå at det praktisk talt er umulig å fokusere skikkelig. Vi er med andre ord både stumme og blinde idet vi virkelig trenger å kommunisere.
 
– Heldigvis er det slik at når en av våre sanser svekkes, så blir de andre som regel sterkere. Det er bare å lukke øynene og bruke resten av sansene våre, forteller Marte.

Ikke kline for enhver pris
– Egentlig skjønner jeg ikke dem som på død og liv skal kline med massevis av folk på byen når de får litt for mye å drikke. Selv om kyssing som hovedregel er både deilig og risikofritt, trenger man ikke å kline med hvem som helst. Jeg synes godt man kan «spare» seg litt. Vi snakker tross alt om en svært intim handling, og når man skal kline med noen, mener i alle fall jeg at det skal være litt spesielt, mener hun.
 
Hva som kjennetegner en dårlig kliner
– Det som kjennetegner en dårlig kliner er først og fremst at vedkommende ikke tar seg tid til å lese den man kliner med. En egoist som ikke tar seg bryet med å sette seg inn i hva den andre ønsker og liker er en dårlig kliner.

– Den som bare kjører med et forhåndsbestemt «program» er heller ikke bra. Men en person som er helt passiv, som verken bidrar, krever litt eller viser hva han eller hun ønsker, er også en klein partner å kline med. Dersom du har på følelsen at du kliner med en gapende gullfisk har du ikke akkurat skutt gullfuglen.

 

Les også:
Menn vil ha sex med følelser
Myten om at menn vil ha sex kun for sexens skyld slår sprekker. Menn vil ha sex med en de er glad i.

  

Relaterte artikler