24697654
24697654 | © Valua Vitaly / Shutterstock / NTB scanpix

Forelsket på tre minutter

Publisert:
Sist oppdatert:

Selv om vi har mange å velge mellom, men bare har tre minutter til rådighet, har vi få problemer med å bestemme oss for hvem vi ønsker å avtale en date med.

Et forskerteam har samlet data fra over 10.000 deltakere i såkalt speed-dating som går ut på at du får tre minutter med hver av deltakerne og etterpå bestemmer hvem du kunne tenke deg å møte igjen.
 
Ifølge forskere er det nemlig fullt mulig å forelske seg på tre minutter. – Noen vet hvem de vil velge umiddelbart, men selv de som sier at de ser etter én spesiell type person, men velger en annen, og de som sier at de ikke engang vet hva de ser etter, er svært raske til å treffe sine valg, sier Robert Kurzban fra forskerteamet til Reuters Health.
 
Utseendet viktigst
– Det var ansikts- og kroppstrekk som var viktigst for begge kjønn. Du vet hva du er tiltrukket av når du ser det, sier Kurzban.
 
Både menn og kvinner lot til å velge favorittene sine ut fra utseendet. For eksempel valgte menn oftest kvinner ut fra vekten, og da helst tynne kvinner. Kvinner valgte menn ut fra om de var høye og hadde et pent ansikt. Studien viser at klisjeen om at  det er menn som «bare tenker på utseendet» ikke er helt sann. Kvinner er likedan.

 
Les også:
Den store kjærligheten
Husker du din første kjærlighet? Dersom den var av den altoppslukkende sorten kan det forklare hvorfor du eventuelt har hatt problemer med de neste forholdene dine.

Livet etter forelskelsen
Ulik lyst er et av de vanligste seksuelle problemene for norske par. For noen blir ubalansen så stor at det tar knekken på forholdet.
 
Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Relaterte artikler