0004koey
0004koey | © Bulls

Flaut med følsomme bryst?

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Altfor mange menn går glipp av en fantastisk opplevelse når de ignorerer brystvortene sine. De synes følsomme brystvorter er noe feminint – og flaut.

Brystvortefantast Svein Skeid liker egentlig ikke ordet «vorte» – han synes det høres veldig lite sexy ut i forhold til de enorme gleder disse små knoppene på brystkassen kan gi oss.
 
– Jeg tror heterofile menn er redde for å innrømme at brystvortene deres gir dem nytelse. Homofile menn har måttet gå flere runder når det gjelder sin egen seksualitet og er derfor ikke så redde for å utforske flere sider av sin egen seksualitet. Sier han til Cupido.
 
Men mange menn får et kick av det
– Likevel er det slik at mange menn, både homofile og heterofile får et ekstra kick av å bli stimulert på brystvortene. Noen trenger til og med den ekstra lille «drahjelpen» i puppen for å oppnå det store klimakset.
 
Svein Skeid får støtte av den nederlandske sexologen Woet Gianotten som forteller at mange heterofile menn rett og slett er redde for å bli tatt på brystvortene sine. De ser på det som noe feminint.
 
Sykdom kan gi mer følsomme brystvorter
– Som om det ikke er ille nok å få kreft, blir menn som får brystkreft spesielt ille rammet fordi de synes det er flaut fordi dette oppfattes som en kvinnesykdom. Sier Woet Gianotten som er spesielt opptatt av seksualitetens rolle i forbindelse med kreftsykdom.
 
– Menn som får behandling for prostatakreft og – som en av mange endringer – ofte ender opp med mer følsomme brystvorter, har problemer med å nyte det at de har fått en «ekstra» erogen sone på kroppen.
 
Ved seksuell opphisselse slippes hormonet oxytocin ut i kroppen. Hormonet har størst innvirkning for den kvinnelige delen av forplantningen, men også menn blir påvirket og det er dette hormonet som gjør at både kvinner og menn får stive brystvorter.

Oxytocin blir også kalt «kosehormonet», og det er nettopp det Svein Skeid vil vi skal gjøre med brystvortene våre – kose og gjerne klemme, kysse, pirre og kanskje litt mer om man liker det.
 
Brystvortelek – en fantastisk kilde for nytelse
– Brystvortelek handler om å ta i bruk hele kroppen. Mange menn er alt for mye opptatt av skrittet, hele deres seksualitet handler om det de kan gjøre med pikken, og det er rimelig begrensende.
 
Selv om brystvortene hos menn ikke har noen praktisk funksjon, så kan de være en fantastisk kilde for nytelse, forklarer Svein.
 
Som alt annet på menneskekroppen kommer brystvorter i alle former og fasonger. Det betyr at det også er stor variasjon i hvor følsomme hver enkeltes brystvorter er. Noen er overfølsomme, noen har nesten eller ingen følelse, men de aller fleste kan lære seg til å utvikle brystvortene til reelle nytelsesorganer.
 
Det mest vanlige er å bruke munn og fingre på brystvortene. Man kan suge, slikke, knipe og bite forsiktig, det er en bra start. Noen får tenning bare de blir forsiktig kilt med en våt fingertupp, en litt bestemt tunge eller at noen lar håret på hodet eller skjegget stryke eller raspe over brystvortene.

Røffere behandling når man blir mer erfaren
Når sexleken blir mer erfaren eller intens kan mange få nytelse av en litt røffere behandling, at man biter litt til, kniper litt ekstra eller bruker klemmer og klyper i forskjellig utforming.
 
– Det er viktig at man føler seg frem, sjekker partneres grenser og inngangsnivå. Dersom noen gyver løs på brystvortene mine med en eneste gang, og til og med er hardhendte fra starten av så funker det ikke for meg. Jeg liker det røft, men starten må likevel være riktig.
  

Svein Skeid er pioner innen s/m- og fetisjist-bevegelsen i Norge. Han kjemper mot sykdomsdiagnose og diskriminering og var en av stifterne av Diagnoseutvalget ReviseF65.
 

Hva skal menn med brystvorter?
Det er rett og slett fordi kvinner har det! Og husk at også menns brystvorter er erogene!Lekes det med brystvorter?
Vi spurte medlemmene i Cupido Club om brystvortelek. – Det kan bli feil-vondt, svarer Kvinne (38). – De kan blåses på, så får jeg stå, sier Mann (28).

Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?

Relaterte artikler