Forebygger forgiftning

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Mannens sæd har en gunstig effekt for forebygging av svangerskapsforgiftning som kan være en meget farlig tilstand både for kvinnen og det ufødte barnet.

Svangerskapsforgiftning kan i 5-10 prosent av alle svangerskap føre til at kvinnen sveller opp med masse vann i kroppen og får hodepine og synsforstyrrelser.
 
Sædens betydning er ganske ny viten, og det var først antatt at det bare var sæd som ble sprøytet inn i vagina ved samleier uten kondom, som utgjorde helsefordelen.
 
Sæd som svelges ved munnsex har samme effekt.
 
Men i 2000 påviste den nederlandske forskeren Carin Koelman at også sæd som svelges ved munnsex har samme effekt. Og det kan være interessant å merke seg at han også hevder å ha belegg for at sæd fra en ny partner eller en sæd-donor har større forebyggende effekt enn sæd fra den faste partneren.
 
I samtale med Cupido understreker imidlertid den nederlandske sexologen og gynekologen Woet Gianotten at hvis kvinnen opplever alvorlige fysiske problemer, eller hvis det er flere enn én baby på vei, skal paret i tredje trimester være forsiktig med sædsprut og heller bruke kondom.

 
Les også:
Sæd stimulerer eggløsningen Forskere fra Chile og Canada har påvist og identifisert et bemerkelsesverdig protein i sæd som kan stimulere fruktbarhet.


   
Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Svangerskap

God sex under svangerskapet og i tida etter fødselen er en meget god investering for et fortsatt godt samliv. Lite eller dårlig sex i denne perioden kan være risikabelt.

Relaterte artikler