BTH 6809-w-web
BTH 6809-w-web | © Benno Thoma

Hva mor og far ikke vet

Publisert:
Sist oppdatert:

Mange tenåringer har seksuelle erfaringer og har sex i foreldrenes seng. Men det tror ikke mor og far, viser en amerikansk undersøkelse.

Har tenåringen i huset vært med på klining og oralsex i sene nattetimer? Ja, sier tenåringen, nei sier mor og far.

Et amerikansk magasin har spurt 100 tenåringer av begge kjønn om deres seksuelle erfaringer. Informasjonen ble sammenliknet med svar fra foreldrene på de samme spørsmålene.

”Mine barn driver i alle fall ikke med oralsex”
Undersøkelsen viser at mange foreldre har et svært naivt forhold til barnas seksualitet. For eksempel oppga over halvparten av ungdommene at de hadde gitt oralsex. Hvor mange foreldre antok at den håpefulle hadde vært med på moroa? Fem prosent.

Like mange ungdommer hadde tatt klærne av et annet menneske, men bare en av ti foreldre mente at dette var noen deres egne tenåringer hadde vært med på.

”Mine barn har i alle fall ikke sex i min seng”
16 prosent av de spurte hadde også brukt foreldrenes seng til seksuelle aktiviteter. Men det hadde bare én av hundre foreldre oppdaget.

Undersøkelsen, som er gjennomført av New York Magazine, viser også at 29 prosent har hatt sex uten kondom, 25 prosent har snakket om sex med fremmede på internett, og like mange har hatt sex mens de var ruset på alkohol eller narkotika. Svært få foreldre var klar over dette.

– Sex er ikke passende. Enten det er oral, anal, eller hva, er det fortsatt sex, sier en av foreldrene. Og flere tenåringer mener det er vanskelig å ha åpenhet om sex med foreldrene.

– Mamma snakker om sex som om det er noe som skal skje, ikke noe som har skjedd. Og det gjør det veldig vanskelig, sier en jente på 16 som deltok i undersøkelsen.

 
Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Ungdom
Tid for realisering av muligheter - med risiko for forspilte muligheter.

Relaterte artikler