Carlin Ross og Betty Dodson fotografert for Cupido ved Rådhuset i Oslo. | © Adriana Wolfe

Gode erfaringer med store aldersforskjeller

Skrevet av: Lene Wikander

Publisert:
Sist oppdatert:

Carlin Ross hadde forhold til en mann 40 år eldre enn henne selv. Betty Dodson levde sammen med en 40 år yngre mann.

I Norge er hun nok mest kjent for å få orgasme på TV i programmet «Trekant», men Carlin Ross (38) er også den legendariske orgasme-aktivisten Betty Dodsons (82) samarbeidspartner.

En gang sjekka Carlin opp en 75-åring på bar. Det anbefaler hun alle kvinner å prøve. Betty vil heller gå den andre veien, men de er begge enige om at forhold med stor aldersforskjell alltid har en holdbarhetsdato.
 
- Sexen blir bedre for kvinner med stor aldersforskjell, men først og fremst når mannen er mye yngre enn henne, mener Betty Dodson, som anbefaler kvinner å skaffe seg en ung mann som leketøy. Carlin gir seg ikke så lett og deler gjerne sin historie med oss.
 
- Ja, jeg satt altså i en bar en kveld og ventet på venninnen min da en eldre mann kom inn. Jeg bestemte meg for å gi ham hans livs opplevelse, forteller Carlin Ross med saklig mine, som om hun var i ferd med å greie ut om en oppskrift på kneippbrød.
 
- Han så ut som han hadde en virkelig dårlig dag. Dette kan jeg fikse, tenkte jeg. Carlin gliser og hever et velfrisert, mørkt øyebryn i sitt ellers langt over gjennomsnittet vakre ansikt.
 
- Jeg sa til bartenderen at han skulle sende mannen en drink fra meg. ‘Denne er fra kvinnen i den andre enden av baren,’ sa bartenderen da han serverte, og den eldre mannen fikk helt sjokk. Han så seg forvirret rundt før han fikk øye på meg.
 
Carlin hever det andre øyebrynet også for å etterligne effekten i mannens ansikt. Det høres ut som en scene fra en film, men så bor både Carlin og Betty Dodson i New York, og amerikanerne er jo gjerne litt mer som på film.
 
Nysgjerrig på sex med en gammel mann
- Ansiktet hans da han skjønte at drinken var fra meg, var nøyaktig grunnen til at jeg gjorde det, ler Carlin.
 
- Det er derfor noe jeg anbefaler alle kvinner å prøve, det var rett og slett ubetalelig.
 
- Vi begynte å snakke sammen, og det viste seg at vi begge er advokater. Før venninnen min kom, utvekslet vi visittkort og det var ikke før hun så visittkortet hans at jeg fikk vite at han var en veldig kjent advokat i underholdningsbransjen. Det endte med at vi datet noen måneder. Jeg var nysgjerrig på hvordan det var å ha sex med en så gammel mann. Jeg fant ham attraktiv, pikken var fin og velfungerende. Selvfølgelig var han ikke like attraktiv som en yngre mann ville ha vært, men vi hadde det gøy.
 
- Vi er fortsatt venner i dag. Noe av grunnen til at han fant meg så forfriskende var at det var første gang han hadde blitt sjekket opp av en kvinne som ikke visste hvem han var og hadde vikarierende motiver, mener hun.
 
- Yngre kvinner som er sammen med mye eldre menn, er det oftest på grunn av penger og status, nikker Betty Dodson som har vært profilert orgasmeaktivist siden 70-tallet. Mest kjent er hun for sine onanisirkler og orgasme-instruksjonsvideoer for kvinner. Så var det også Betty Dodson som instruerte TV-seerne frem til orgasme med Carlin som vulvamodell på «Trekant» høsten 2011.
 
- Selvfølgelig kan et forhold med en mye eldre mann også være seksuelt stimulerende for kvinnen, men sexen foregår som oftest på hans premisser, mener hun.
 
- Det er han som betaler regningene og bestemmer. Din fremste jobb som kvinne i et slikt forhold er å holde kjeft.
 
Forhold til en førti år yngre mann
Betty Dodson har mye mer til overs for seksuelle relasjoner der kvinnen er mye eldre enn mannen, noe hun har gode, personlige erfaringer med.
 
- Da jeg var i 70-årene hadde jeg et ti år langt forhold til en ung mann som var over førti år yngre enn meg. Jeg var virkelig en gammel gris, smiler hun – ikke så rent lite stolt.
 
- Jeg tok ham inn som en slags læregutt, kan man vel si. Han var bare 22 år da vi ble sammen. Han kom fra bygda til storbyen New York. Så flyttet han inn til orgasmeguru Betty Dodson. Han trodde jo han hadde dødd og kommet til himmelen.
 
Betty ler en raspende latter og retter på brillene.
 
- Det interessante med aldersforskjell er jo først og fremst at kvinner er mye mer seksuelle enn menn. Vi kan, vil og må holde på lenger enn menn når vi har sex. Vi er ikke begrenset til å beholde en ereksjon slik som dem.
 
- Det som virkelig fikk meg til å forstå hva kroppen min var i stand til, var i ungdommen da jeg gikk på sex-fester og hadde sex med inntil ti menn hver kveld. Da skjønte jeg at den kvinnelige seksualiteten ikke har de samme begrensningene som den maskuline.
 
Betty understreker utsagnet med å dunke pekefingeren gjentatte ganger i bordet.
 
- Derfor passer yngre menn bedre til kvinner i alle aldre. De holder ut lenger og kan få raskere ereksjon igjen etter utløsning enn eldre menn.
 
Sexy å være lærerinne
At yngre menn også er uerfarne i sengen, er ikke noe problem for Betty Dodson.
 
- Det er jo bare å lære dem opp! Betty slår ut med armene som om hun akkurat har uttalt den absolutte selvfølgelighet.
 
- Alle menn må jo læres opp til hvordan han skal gi en kvinne orgasme uansett. Men yngre menn er både mer lærevillige og ydmyke enn eldre menn. Dessuten er det jo ganske sexy å være lærerinne. Ikke bare har du full kontroll, men du får også orgasmer på løpende bånd fordi elskeren din gjør det du sier han skal gjøre.
 
Betty mener fortsatt at det beste forholdet hun noen gang har hatt, var til han som var over førti år yngre.
 
- Han var ung, hadde en vakker kropp, luktet godt, ble hard og holdt seg hard lenge. Forholdet til ham var også det lengste jeg noen gang har hatt.  Jeg bodde jo sammen med ham i ti år. Når det gjelder romantisk sex så har min begrensing alltid vært fire år. Etter det går jeg lei, mister all interesse. Det er nok kanskje noe som mangler i meg, men etter maks fire år vil jeg ut, da vil jeg ha variasjon. Til slutt var det også jeg som gjorde det slutt med ham.
 
- Og det ble han veldig opprørt over, skyter Carlin inn.
 
- Jeg observerte jo det hele fra sidelinjen og så hvor skuffet han ble. Han kunne jo ikke tro det. Han var en vakker, ung mann som ble vraket av en eldre dame på mange-og-sytti år!
 
- Men det gikk nå bra, flirer Betty.
 
- I dag har han ny samboer, og begge er en del av min utvidete familie. Jeg må likevel understreke at kvinner som søker seg yngre partnere i håp om at det skal være et forhold som varer og at de skal finne sitt livs kjærlighet i en yngre mann, ofte vil bli skuffet.
 
Skaff deg en boytoy!
- Forhold med stor aldersforskjell har alltid en holdbarhetsdato. Likevel mener jeg alle kvinner bør unne seg å nyte en yngre elsker. Jeg mener, kom igjen! Hvorfor i all verden skulle du gifte deg med dem? Bruk dem for det de er: Et leketøy! Vil du ha deilig sex på dine premisser? Skaff deg en boytoy!

 
Les resten av Lene Wikanders intervju med Betty Dodson og Carlin Ross:
Cougar-trenden en bløff?
– Det er ingen trend at kvinner holder seg med betydelig yngre menn, sier Betty Dodson. – Men jeg gleder meg til den dagen kommer.


Les også:
Aldersforskjellens gleder
Tre av fire menn fantaserer om en eldre kvinne. 70 prosent av kvinnene over 35 sier de har lyst på en yngre mann.


Hun var 17 og han 42
Nå har de vært kjærester i to år. - Det er ikke forholdet, men reaksjonene fra samfunnet rundt oss som er spesielle. Sier hun.

Moralsk lavalder til besvær
«Har du hørt om den moralske lavalder?» spurte en venninne av meg som ikke alltid leter etter jevnaldrende partnere.
 

De «gamle» er alltid yngst
«Jeg har ingen problemer med å forstå logikken bak å lyve på alderen. Jeg skjønner bare ikke hvorfor folk lyver seg yngre enn det de er? Trikset er jo å lyve seg eldre!»

Likhet er kanskje bra i politikken -
men ikke like bra for erotikken

Forskjeller stimulerer nysgjerrigheten  - og overraskelsen som gir så mye mer næring til lysten.


Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Relaterte artikler