Nytt nummer ute nå!
42-18203357 © Sie Productions/Corbis/All Over Press

Likhet er kanskje bra i politikken - men ikke like bra for erotikken

Publisert: 23.03.2018 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 17:08

Forfatter: Gert Hekma
Forskjeller stimulerer overraskelsen og nysgjerrigheten som gir så mye mer næring til lysten.
I tidligere tider var de aller fleste seksuelle forhold ulikeverdige: menn og kvinner, kunder og horer, maskuline og feminine (som i butch og femme eller trade og queer), rik og fattig, gammel og ung, mester og slave, vinner og taper, velutdannet og dårlig utdannet, eller mellom folk fra forskjellig etnisk bakgrunn. På den tiden var selve ideen om likhet mellom seksuelle partnere nærmest utenkelig.

I dag har dette snudd, og de færreste er klar over den enorme endringen innen sexlivet vi er vitne til. Den seksuelle normen endrer seg mot sosial likhet og seksuelt demokrati (i betydningen av at seksuelle forhold bør foregå mellom likeverdige, samtykkende partnere) for å minimere forskjellene mellom erotiske partnere, spesielt med tanke på deres sosiale eller økonomiske makt. Likhet er kanskje bra i politikken, men ikke like bra for erotikken.

Men det finnes selvfølgelig ingen grunn til at seksuell likestilling skulle være å foretrekke over seksuell ulikhet. Faktisk tvert imot. Forskjeller stimulerer overraskelsen og nysgjerrigheten som gir så mye mer næring til lysten. De aller fleste variantene av kinky sex avhenger av nettopp forskjeller, på utforskningen av det uventende og det ukjente. Mens kjærlighet er langsiktig og trenger stabilitet, handler sex om situasjoner og øyeblikk.

 
Denne artikkelen er et utdrag fra Gert Hekmas «Variasjoner som ressurs»
 
 
Variasjoner som ressurs
Gert Hekma: Seksuelle variasjoner kan resultere i mer lyst og nytelse. Kinky sex er den aller beste tankeføde.


Seksuelle variasjoner fra A til Z
26 smakebiter på variasjoner som trigger seksuell lyst og nytelse. Fra Gert Hekmas variasjonsleksikon.


Menn tør ikke fantasere
Menn mister interesse både for sex og sin partner fordi de opplever fantasiene sine som utroskap.Fra Cupidos arkiv:
Seksuelle variasjoner

Til inspirasjon for deg som vil studere menyen for alt annet enn vaniljesex og vaniljeforhold.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 5/2014.