© Robert Tarrerias

Lukt godt med riktige klær!

Skrevet av: Joachim Henriksen

Publisert:
Sist oppdatert:

Rene klær i naturlige materialer som bomull, lin og ull gjør at kroppsluktene oppfattes som mer behagelige.

Den svenske psykologen Lars Gösta Dahlöf mener vi lider av et nevrotisk forhold til svette og kroppslukt. Og han får langt på vei støtte fra den norske hudspesialisten Ole Fyrand, professor ved Rikshospitalet i Oslo.
 
De to ekspertene har flere råd å gi til deg som ønsker å bruke nesen til forføringens edle kunst:
 
A) Ren og varm svette
En av de mest forførende duftene kommer fra frisk svette på ren og varm hud. Med seksuell opphisselse produserer vi noen helt bestemte feromoner som vi ikke oppfatter bevisst, men som fører til en seksuell reaksjon i kroppen.
 
B) Velg riktig lukt
Parfyme og aftershave kan overdøve signalene som sendes gjennom feromonene. Men et riktig valg av godlukt kan likevel gi gode resultater hos det annet kjønn.
 
– Kvinner har jo gjerne forskjellige parfymer til en dag på kontoret eller om de skal på ball ut i de små timer. En god parfyme med mye lukt av musk kan være satt sammen av over hundre elementer for å gi den helt riktige duftopplevelsen, forteller Fyrand.
 
C) Gode klær
Klærne du bruker kan ha store konsekvenser for lukten din. Det beste er å bruke naturlige stoffer som kan absorbere fuktighet og er vennlige mot huden.
 
– Den ubehagelige siden av kroppsluktene dannes først når svette, bakterier og avfallsstoffer fra huden samles i klærne som er nærmest kroppen. Og det viser seg at mange kunstige materialer i bluser, skjorter og undertøy kan bidra enda mer til den ubehagelige lukten.
 
– Rene klær i naturlige materialer som bomull, lin og ull gjør at kroppsluktene oppfattes som mer behagelige, mener Dahlöf.

 
© Robert Tarrerias

.
.Les også:
Sex-feromonene
Menn og kvinner utsondrer dufter som gir seksuell tiltrekning, men årsakene er ikke så godt forstått ennå.
.

Duftende lidenskap
Seksualiteten sitter i nesen, og ikke bare i kattens. Umerkelige dufter er nemlig viktigere for sexlivet ditt enn du tror.


 

Relaterte artikler