Nytt nummer ute nå!
Kongelig beskyttelse - H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit blir Skamløsprisens høye beskytter. | © NTB

Skamløsprisen får kongelig beskytter

Publisert: 28.08.2018 kl. 20:44 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:28

Forfatter: NTB pressemelding
Vi er stolte over at H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ønsker å være Skamløsprisens høye beskytter og hjelpe oss i arbeidet med å fjerne skam knyttet til seksualitet, heter det i en pressemelding fra Sex og Samfunn. 
Sex og samfunn deler hvert år ut Skamløsprisen for øke synlighet, bevissthet og kunnskap rundt temaer knyttet til skam og seksualitet.

Skamløsprisen løfter frem enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte områder innenfor seksualitet. Prisen skal sørge for at ulike sider ved seksualitet slippes frem i lyset og på den måten ønsker vi at prisen skal bidra til å fjerne skam. Nå får altså prisen en kongelig beskytter.

- Vi har fulgt Kronprinsessens engasjement for seksuell helse, inkludering og ungdom, og er glade for at hennes engasjement nå også inkluderer beskytterskap av Skamløsprisen, sier daglig leder ved Sex og samfunn, Maria Røsok.

- Å få en anerkjennelse i form av Kronprinsessens beskytterskap er noe vi er veldig stolte av, og det forteller oss at det vi gjør er viktig, fortsetter Røsok.

Utdeling på Skamløsdagen 4. september

Finalistene til Skamløsprisen 2018 er Carina Elisabeth Carlsen, Mia Landsem og PUST UT. Prisen deles ut på Skamløsdagen 4. september, på Riksscenen i Oslo.

Else Kåss Furuseth er konferansier for dagen og vil ta oss gjennom en innholdsrik fagdag med bidrag fra noen av landets fremste på feltet. Vi får innlegg fra blant annet Kathrine Aspaas, Jonas Klinge Bergland og Kaveh Rashidi, Transtastisk, Trond-Viggo Torgersen og Vi Tror Deg-Stiftelsen. Dagen avsluttes med musikk fra Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Billie Van.

Skamløsprisen har blitt delt ut to ganger tidligere og Mette-Marit deltok på fjorårets prisutdeling.