Bilde fra tresnitt fra "The Gifted Venus" av Katsushika Hokusai
Bilde fra tresnitt fra "The Gifted Venus" av Katsushika Hokusai

300 år gammelt sexleketøy

Publisert:
Sist oppdatert:

I 200 år fra 1660 var Japan hermetisk lukket for utenlandsk innflytelse. Takk og pris!

I fred og ro kunne japanerne utvikle erotisk brukskunst, en tradisjon som først ble fulgt opp i Europa på begynnelsen av 2000-tallet og som umiddelbart fant veien til Cupido Shop.


Fra år 1660 og i to århundrer var Japan så og si hermetisk lukket for utenlandsk innflytelse. Alle europeiske utsendinger og handelsfolk var jaget på sjøen, de kristne misjonærene drept og de fleste japanere som hadde omvendt seg var massakrert.

I denne perioden, som gjerne omtales som Edo, var det krigerkasten, eller samuraiene som styrte. Og de gjorde det med hard hånd. Men til tross for overgrep mot bønder og sterk politisk undertrykkelse, preges Edo-perioden av et høyt kulturelt nivå.

Nytelse og livskvalitet
Tidens interesse for kunst og kultur, luksus og ritualer kom ikke minst seksualiteten til gode. Det vi ser vi tydelig på Illustrasjoner som viser elskovsutstyr for både menn og kvinner.

For eksempel ble dildoer benyttet, enten i tre eller elfenben, men de mest luksuriøse ble laget av skilpaddeskjell og kunne varmes opp slik at de fikk den helt nøyaktige, naturlige blandingen av fasthet og mykhet.

For menn fantes penisringer, kunstige vaginaer i lær og støttekondomer i elfenben. Selv den impotente skulle kunne tilfredsstille sin kvinne!

I følge den ledsagende tekst til bildet til høyre er ikke mannen ute av stand til å få ereksjon. Problemet er snarere at hans unge kone liker ham så godt at han ikke får tid til å få den opp å stå igjen mellom slagene. Dermed er en støttebandasje en god løsning.


Kvikksølv, kobber og fugl
For øvrig har paret også tydeligvis hatt glede av andre sexleketøy.

På bildet til høyre skimtes en penisring og dessuten et par rin-no-tama eller elskovskuler. Disse var som regel laget i sølv og den ene inneholdt en dråpe kvikksølv, den andre en dråpe kobber. Kroppsvarmen fikk kulene til å vibrere og kulene var så følsomme for varme at de vibrerte selv i en åpen håndflate.Hvordan kulene vibrerte inne i vagina kan man bare drømme om. Ryktet vet dessuten å fortelle at de også inneholdt spytt fra en bitteliten burmesisk fugl - dette var et afrodisiakum så sterkt at det ville gjøre hvem som helst elskovssyk.

Rin-no-tama finnes stadig vekk, men i en simplere utgave. Da heter de gjerne ben-wa-balls og kan være laget av plast. Ikke like eksklusivt, men entusiastene hevder at de virker, de også.


Bildene er utsnitt fra tresnitt fra "The Gifted Venus" av Katsushika Hokusai, første gang utgitt i Japan i 1821 eller 1833.

 

Her finner du tresnittene i full størrelse:
Erotisk kunst uten skyld og skam
Ja, vi trenger bare å se østover, for erotisk kunst i Japan og Kina var blottet for skyld og skam.


Bilder fra
to bemerkelsesverdige bokverk

Nyutgivelser som sikret at en erotisk arv etter to japanske kunstner-ikoner ikke gikk i glemmeboken.


 


Les også:
De sjokkerende funnene i Pompeii
Freskene som arkeologene gravde ut i Pompeii sjokkerte 1800-tallssamtiden som fant på å kalle det pornografi.Relaterte artikler