Nytt nummer ute nå!
Phallus indusiatus fra Surinam. | © Gerrit van Ommering/ Buiten-beeld/Minden Pictures/Corbis/NTB scanpix

Orgasmesopp og Stinkhorn

Publisert: 12.09.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 21.09.2017 kl. 00:01

Sopp og sex passer vanligvis ikke godt sammen. Men tar du turen til noen gamle lavamarker på Hawaii, skal du kunne dufte deg til en kroppsrystende orgasme.
Ifølge den britiske avisen The Independent vokser det en sopp der (som ennå ikke har fått eget navn, men som er klassifisert i Dictyophora-familien), og bare ved å stikke nesen borti kunne nær halvparten av de kvinnelige testpersonene, stadig iflølge The Independent, fortelle om spontane, deilige orgasmer.


Vi finner ingen bilder av soppen fra Hawaii som ikke vokser andre steder. Men her er i alle fall tre sopper, nære slektninger, skulle vi tro, som også er berømt for sin interessante duft, har «Stinkhorn» som mellomnavn og for øvrig er oppkalt etter den mannlige fallos.


 


© Jan Luit/ Buiten-beeld/Minden Pictures/Corbis/NTB scanpix
 
BILDENE
Phallus indusiatus fra Surinam, Phallus ravenelii fra Canada og Phallaceae fra Ecuador.
 

© Pete Oxford/Minden Pictures/Corbis/NTB scanpix

Hawaii-soppen ble første gang artsbeskrevet av to medisinforskere som kalte den oransjefargede soppen et potent kvinnelig afrodisiakum. Teorien er at duften i soppsporene minner om de nevrotransmitterne som frigjøres når mennesker har sex.

Men det holder ikke å henge opp en sopp over sengen og regne med suksess. Menn lar seg nemlig ikke påvirke av den, og det har ikke forskerne funnet noen god forklaring på. Det er også en annen ulempe. Ifølge forskerne er soppen utrolig illeluktende.

 
Les også:
Ingefær i gammeldags oppdragelse
I mangfoldet av seksuelle praksiser finner vi “figging”, som strekker sine ingefærrøtter tilbake til viktoriatiden.

Elskovsmat - sant og usant
Tro eller overtro, myte eller realitet? Afrodisiaka er i alle fall en viktig del av vår kulturhistorie.

 


Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 1/2016.