00010s1u
00010s1u | © Bulls

Mest om mat - og litt om menn

Skrevet av: Terje Gammelsrud

Publisert:
Sist oppdatert:

Menn er blitt mestre i sanselighet – på kjøkkenet! Hva kommer det av? Og hva gjør de når de skal forføre oss med mat?

Dagfinn Hov som har skrevet erotisk kokebok, innvier oss i kunsten å planlegge det erotiske måltid.

Kan man virkelig bli kåt av å spise mat? Finnes det matvarer med afrodisierende egenskaper, som virker godt både for lysten og potensen?

Dagfinn Hov som nettopp har utgitt sin andre erotiske kokebok, er ikke i tvil. – Jeg tror selvfølgelig på det jeg kjenner og opplever av pirrende sanselighet når jeg spiser mat med afrodisiaka, sier han.

– Japanerne tror på det, og kineserne, og vi trodde på det her i landet også til langt opp mot vår egen tid, helt til vi ble så rasjonelle at vi bare ville tro på det som vitenskapelig kunne bevises. Jeg ikke bare tror, jeg vet at jeg kan bli kåt av å spise mat!

I den erotiske kokeboka, Flørt, finner vi en lang liste over planter, urter, krydder, sjømat og vilt – samt et assortert utvalg testikler – med egenskaper som kan få fart på kjønnssaftene våre. For en søkende amatør i den erotiske kokekunst kan valgmulighetene virke overveldende. Hvor skal vi begynne? Hva virker best? Hva er Dagfinn Hovs egne førstevalg når han handler inn til sitt erotiske spiskammer?

– Selv foretrekker jeg sjømat, skalldyr og østers, masse hvitløk og passelig med sjokolade! Men legg for all del ikke bånd på deg. Du kan trygt fråtse i hele sortimentet. Afrodisiaka smaker også inderlig godt, det er sunn næring, fritt for fett og tilsetningsstoffer. Afrodisiaka gir maten karakter og kan tilsettes selv om du bare skal ha svigermor til bords. Jeg tror neppe du blir kåtere enn at du kan tilpasse deg forholdene, afrodisiaka har sin virkning når stemningen er den rette og du velger å være mottakelig. Velbekomme!

Det lange forspillet
– Men uansett – med eller uten afrodisiaka – så er det for meg en praktfull sanselig opplevelse både å planlegge, tilberede og sette til livs et godt måltid, sier Dagfinn Hov.

– Men det handler jo ikke bare om erotikk, men i høy grad også om lekenhet, kreativitet og nytelse. Å stå på kjøkkenet og bruke alle sansene, lukt, smak, hørsel og syn, og samtidig oppleve alt så nært og godt, det er det mest skapende og givende jeg kan forestille meg!

Det sanselige måltid begynner ikke når gjesten eller gjestene setter seg til bords, det begynner lenge før maten er servert. Ja, hvorfor ikke invitere den eller de utvalgte til å bli med på handleturen og velge ut råvarene? Jeg har i alle fall aldri maten ferdig til gjestene kommer, de får komme rett inn på kjøkkenet og være med å smake til sausen, kjenne på luktene, sukke og stønne, drikke av vinen, diskutere ingredienser, bli varme og løsne for de gode historier.

Og når tiden kommer, får de være med å dekke bordet. Slik får vi best tatt med oss den gode stemningen fra kjøkkenet inn til spisebordet. Smakene sitter jo i oss allerede, vi har kommet i stemning og saftene har begynt å renne.

Erotiske spisetips
Erotisk mat skal vel ikke spises som vanlig mat? Hva kan du gi oss av erotiske spisetips?

– Bruk fingrene der du finner det naturlig, faktisk bør du bruke fingrene mer enn du tror er naturlig. Her har vi mye å lære av andre store matkulturer, den indiske for eksempel, hvor jeg har hørt at det å bruke kniv og gaffel kan sammenlignes med å elske med klærne på.

Det å plukke i og kjenne på maten bidrar til å bryte ned barrierer. La deg fascinere av nærheten og intimiteten du opplever i forhold til det du spiser. Og gjør det gjerne selv om du spiser mat med saus!

Føler du deg trygg nok til det, bør du også tillate deg å bøye deg over bordet og la en gjest få spise en utsøkt godbit rett fra hånda di.

Det er klart at en slik nærhet både til maten og vennene du spiser sammen med, vil gi måltidet en helt spesiell karakter. Murer brytes og masker faller. Det stimulerer til saftighet og inderlighet både i munnen, magen og kjønnet.

Og når vi har kommet så langt at også desserten er fortært, er det bare å gi seg hen, lene seg tilbake og nyte. Nyte sanseligheten, erotikken – og kanskje også seksualiteten. Jeg er sikker på at kjønnsorganene også har fått smake saftene fra den gode maten og den gode stemningen og lengter etter kjærlighet.

Selv om det ikke skal føre til sex, så ta deg iallfall tid til å «lytte» til kjønnsorganet ditt. Tenk på det med den samme inderlighet og begeistring som du la for dagen under måltidet. Tenk på hvor praktfullt det er og hvilken kilde til nytelse det kan være, før du, eventuelt, gir deg hen i den sanselige samtalen og nyter resten av kvelden i godt selskap.

Gutta på kjøkkenet
Det er ikke bare innen erotisk kokekunst mannfolka ligger i teten. Den norske kokkegenerasjonen etter Ingrid Espelid Hovig er jo i det hele tatt særdeles maskulin. Også i de tusen hjem markerer mannlige amatører seg mer og mer på kjøkkenet, om ikke til hverdags, så iallfall til fest.

– Hva tror du er årsaken til at moderne menn så suverent gjør seg gjeldende på et så tradisjonelt feminint domene, og endatil kan utvise slik inderlighet og omtenksomhet for å tilfredsstille sin nestes sanselige behov?

Ja, jeg har også lurt på det, sier Dagvinn Hov. – Jeg tror det ganske enkelt skyldes at ingen forventer at han skal interessere seg for mat. På kjøkkenet kan han utfolde seg, eksperimentere og leke, uten at det går prestisje i det. Hverken fattern’n eller mutter’n er der for å kontrollere at han gjør som de sa han skulle gjøre.

Jeg tror mannen har et potensial som forfører når han lærer seg at veien til kvinnens hjerte går gjennom magen. Jeg vet han vil bli en bedre elsker hvis han bare kunne lærer seg å slappe av, gi seg hen og oppleve at sensualiteten, lysten og nytelsen kan vare enda lenger enn det lengste måltid mat.

Relaterte artikler