Nytt nummer ute nå!

Skremselspropaganda

Publisert: 01.05.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 01.05.2017 kl. 00:02

Når du sender datteren eller sønnen din på skolen er det med en positiv forventning om at junior skal lære noe. I USA blandes også en god del løgn inn i undervisningen.
I USA viser det seg at foreldrene også kan regne med at avkommet blir løyet for. I det sexforskrekkede landet – kjent for sin forkjærlighet for å preke avholdenhet i stedet for kunnskap om sikker sex – viser det seg at det også blandes en god del løgn inn i undervisningen for å sikre at de unge ikke kaster seg ut i kjødelig lyst for tidlig.

Feministen og spaltisten Jessica Valenti i The Guardian US har undersøkt hva de unge spirene blir fortalt, og hun ble strengt tatt sjokkert. «Fakta» som at kondomer forårsaker kreft, at kvinner får livmorhalskreft av «promiskuitet», at gonore kan ta livet av deg i løpet av tre dager, at prevensjon ikke funker, at sex utenfor ekteskap er ulovlig og at man kan miste følelsen av egenverdi av sex.

Religionsstyrt sexundervisning
«Det er dette tullet barna våre blir fortalt hver eneste dag, takket være den religionsstyrte sexundervisningen som kun aksepterer totalavhold,» skriver hun. «Disse falske, ideologidrevne programmene gir oss ukyndige, seksuelt kunnskapsløse unge som ikke vet hva et sunt sexliv er.»

Valenti konkluderer med at skremselspropagandaen til nød utsetter tenåringenes seksuelle debut med et par måneder, men at de må leve med manglende kunnskap resten av livet. 

 
Les også:
USA: Heller avholdenhet enn kunnskap?
Fra 1998 til 2009 brukte USA 16,5 milliarder kroner på å lære skoleungdom om seksuell avholdenhet før ekteskapet.

Homofobi som pengemagnet
Det kristenkonservative USA oppfatter homo- og biseksuelle som en trussel mot familieverdier. Men det handler også om penger.

Debuterer uten kompetanse
Den evige kampen om det er foreldre eller skole som skal oppdra barn har i USA beveget seg over i sexundervisningen.

Seksualundervisning
Artikkelstoff, nyheter og notiser fra Cupidos arkiv.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 2/2015.