Kristin Spitznogle anbefaler at kvinner på date selv bør ta både bar- og restaurantregningen. | © Bulls

Bør hun ta regningen når hun dater?

Publisert:
Sist oppdatert:

I datingverdenen hersker det litt forkjellig oppfatning blant menn og kvinner om når stevnemøtene bør resultere i en hyrdestund mellom lakenene.

Det er nettstedet Msn.co.uk som har spurt 2000 single briter om deres datingvaner, og funnet til dels overraskende funn om begge kjønn.
 
Mens gutta forventer sex på tredje date, kommer det fram av undersøkelsen av kvinner oftest ikke vil vurdere sex før på femte date. I undersøkelsen er det også blitt spurt om sammenhengen mellom hvor mye penger de single investerer i forberedelser til en date, og hva de forventer å få ut av de romantiske møtene.

En av fem menn forventer angivelig sex med datingpartneren om de bruker over 900 kroner på middag. Syv prosent av kvinnene sier at de ville følt seg «forpliktet» til å ha sex med en mann som brukte så mye penger.
 
– Dersom relasjonen er uetablert, forventer gjerne mannen en avkastning som samsvarer med investeringen, hvilket ofte innebærer sex, sier psykolog og sexolog Kristin Spitznogle til avisen VG.
 
Hun anbefaler derfor at kvinnene burde ta både bar- og restaurantregninger selv.
 
– Da blir det færre misforståelser, og det er i likestillingens navn også mer rettferdig. Sex er uansett noe man alltid bør ha som følge av lystfølelse fremfor pliktfølelse, sier hun.
 
I Storbritannia er det fremdeles mest vanlig at menn spanderer på første date. Bare tre prosent av kvinnene i undersøkelsen oppga at de spanderte på første date, mot 69 prosent av mennene.
 

Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Relaterte artikler