Aktiv eller passiv? Top eller bottom?

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Når man snakker om analsex fleipes det ofte om hvem som er aktiv og hvem som er passiv. Men hvem er det som egentlig har kontrollen?

Det er sjelden man snakker om analsex på en sånn måte at man lærer noe, blir bedre elskere eller får større utbytte av denne formen for sex. Små justeringer kan gi maks nytelse.

Det finnes faktisk egne kurs for dem som vil lære mer om analsex. Walter Heidkampf har siden 2002 lært både kvinner og menn å utforske og nyte et av de mest følsomme og erogene områdene på kroppen.

På kurset får deltakerne ta stilling til fordeler og ulemper ved å være henholdsvis aktiv og passiv. På engelsk brukes også ofte ordene top og bottom og referer til henholdsvis den som penetrerer og den som lar seg bli tatt.

Walter forteller at det finnes mange myter og misforståelser når det gjelder analsex.
 
Hvordan er egentlig maktforholdet mellom den aktive og den passive?

- Er det for eksempel slik at alle latinske elskere er aktive, mens alle asiatiske elskere er passive? Hvordan er egentlig maktforholdet mellom den aktive og passive? Er det egentlig ikke den passive, den som blir tatt, som har kontrollen?

Walter stiller spørsmål fordi han vil understreke at det ikke finnes noen fasit på hva som er riktig og galt. Det eneste han er sikker på er at analsex ikke skal gjøre vondt.

- Analsex skal, som all annen sex, være noe positivt, noe godt og deilig. Dersom det ikke er det, skal du si i fra. Ofte er det bare små justeringer som skal til: en ny stilling eller mer glidemiddel, og så kjennes det fantastisk deilig, forteller Walter Heidkampf til Cupido.

 
Fra Cupidos arkiv:
Anus og analsex
Artikkelstoff, nyheter og notiser fra Cupidos arkiv.



Preferanser og talenter
Til inspirasjon for deg som vil studere menyen for alt annet enn vaniljesex og vaniljeforhold.

Relaterte artikler