Nytt nummer ute nå!
0004hbhp-web-w | © Bulls

Gjør partneren det også?

Publisert: 15.06.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:36

Forfatter: Joachim Henriksen
Selv om et flertall av oss onanerer regelmessig, glemmer vi ofte at det også gjelder for den vi deler seng med.
Noen blir sjokkert over å oppdage at partneren onanerer, andre føler seg bedratt, mens mange synes det kan være en spennende del av et felles seksualliv.
 
I begynnelsen av et parforhold vil mange skjule noen deler av sin egen seksualitet. Og på tross av et godt seksualliv med partneren, kan det finnes mange gode grunner til å ha en liten hobby ved siden av.
 
Noen ganger fordi du blir kåt mens partneren er på jobb eller er opptatt med noe annet. Av og til ønsker du bare en kjapp tilfredsstillelse, uten å involvere andre. Noen vil også onanere for å få sove bedre, eller rett og slett fordi man har både lyst og anledning.
 
Skal ikke måtte stå til rette eller be om tillatelse
– Man skal ikke stå til rette for eller be om tillatelse til å ha et privatliv med onani, selv om man er i et forhold. På dette punktet bør det være en selvfølge at man kan få bestemme selv, sier sexolog Elsa Almås til Cupido.
 
Hun forteller at det er store forskjeller på hvordan vi forholder oss til onani. For noen er det en privatsak, mens andre har onani som en naturlig del av et felles seksualliv.
 
– Vi har jo også møtt par hvor det har blitt nedlagt et onani-forbud fra en av partnerne. Vårt råd er at det ikke er så bra, onanien bør være en positiv ting som til en viss grad må aksepteres av partneren, mener Almås. Hun får bekreftelse fra ektemann Esben Esther Pirelli Benestad som hun driver sexologisk praksis sammen med.
 
Kan være en styrke i parforholdet
Noen kvinner og menn blir skuffet eller såret når de får mistanker om at kjæresten har et hemmelig sexliv. Men et felles sexliv og onani er jo ikke gjensidig utelukkende. Mange kan ha et sunt sexliv og onanere ved siden av, og for noen vil evnen til egen tilfredsstillelse være en styrke i forholdet.
 
– Onani kan jo også være en måte å opprettholde sin egen seksualitet, sier Pirrelli Benestad.
 
En partner som onanerer er ikke nødvendigvis misfornøyd med deg som sex-partner. Og det er heller ikke et tegn på at han eller hun er utro og drømmer om en annen. Men om du fortsatt føler deg ukomfortabel eller usikker, er det ingen annen utvei enn å spørre.
 
Vær hyggelig, unngå beskyldninger!
Onani kan derimot være vanskelig å snakke om. Så om du vil spørre partneren din om hva som skjer når du er borte, bør det skje på en skikkelig måte. En avslappet situasjon uten andre mennesker tilstede er et godt utgangspunkt. Forsøk også å formulere deg slik at spørsmålet oppfattes som hyggelig og ikke som en beskyldning.
 
– Mange forteller at de opplever sjalusi når de oppdager at partneren onanerer. Men da synes jeg man skal prøve å være voksen nok til å akseptere det. Likevel er det veldig forskjellig hvor åpne og komfortable vi er i forhold til onani, sier Almås.
 
– Og det er nok fortsatt slik at menn ofte har et mer naturlig forhold til denne delen av seksuallivet. Jeg har knapt opplevd å snakke med menn som ikke er komfortable med onani. Men for noen kvinner kan onani fortsatt være et tabubelagt tema, forteller Almås.

 

Samlivsonani for nybegynnere!
Onani er ikke noen utpreget lagsport. Men mange fantaserer om å få se og oppleve sin partner onanere. Her er tre gode råd.

Samleiefokusert språk
reduserer nytelsen

Språket holder onani-tabuet ved like ved blant annet at ordet sex brukes synonymt med samleie.


Fra Cupidos arkiv:
Samliv og seksualitet

Kunnskap kommer godt med når du investerer i et samliv som skal fungere godt og sikre deg et godt liv.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 4/2005.