© Bulls

Sex = Syn+Lukt+Smak+Lyd

Publisert:
Sist oppdatert:

- Jeg har ikke sans for oppskrifter som "Slik Tenner Du Kvinnen" fordi kåthet er individuelt. Det begynner med sansene, sier sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen.

Vi tar inn verden ved hjelp av sansene, men ikke på samme måte. For eksempel kan én musikalsk person lære musikk ved hjelp av gehør og benytter dermed lytte-sansen, mens en annen like musikalsk person kun lærer gjennom noter, og er altså visuell.

- Lek med berøring kan hjelpe et par til å finne fram til nye kjærtegn eller annerledes erotiske berøringer.

Sex dreier seg om å sanse
Dessuten berører både synet, lukten, smaken og lydene oss! Bevissthet om hvilke sanser du selv og din partner bruker når dere inntar verden er viktig når vi skal ha sex, fordi sex dreier seg om å sanse.

- Når du skal bestille sex, og forklare hvordan du vil ha det, må du vise det eller tegne det, om din partner er visuell, kanskje strippe for henne for å kåte henne opp. Eller du kan bruke lyd og ord om han er auditiv, foreslår Stine Kühle-Hansen.

Er sex best med stønn, eller uten?
- En som inntar verden mye gjennom lyd, vil få ødelagt mye av sin seksuelle opplevelse ved å bli hysjet på. Han blir kåt av å høre sine egne og den andres stønn. Så da bør du heller stønne og puste når han berører riktig.

- Jo flere erotiske aktiviteter på menyen, jo større sjanse er det for at dere begge blir tilfredstilt, enten det er den samme gamle partneren, eller en helt ny.
 .
 

Utdrag fra Hanne Grasmos intervju med Stine Kühle-Hansen om berøring, et håndverk som gjør oss friskere, en del av temaet ”Berøring – Sex er mer enn inn-og-ut” i bladet Cupido.


Les mer fra Hanne Grasmos intervju med Stine Kühle-Hansen:
Samleiefokusert språk reduserer nytelsen
Om vi sier «sex», så tenker de fleste først og fremst på samleie. Derfor kan det ofte være bedre å snakke om kos og berøring.

Når gamle berøringsmønstre ikke virker
Den berøringen paret vanligvis deler, kan funke fint i ti år, men kanskje ikke i de ti neste.


Du har elleve peniser - bruk dem alle!
Sa en kvinne, som var utrolig oppgitt over mannen sin fordi han bare var opptatt av samleie og sjelden tok på henne på andre måter.

Ta på meg!
Om du utvikler dine sanser, utvikler du samtidig dine evner til lyst og nytelse. Her er noen tips for flere sanselige opplevelser.

Karolinska Instituttet i Stockholm har vært i front for å finne ut av sammenhengen mellom oksytocin og berøring.


Les også:
Erogene soner og erotisk intelligens
Både menn og kvinner klager over at partnerne deres trykker på for få knapper. 

Relaterte artikler