42-17261474
42-17261474 | © Corbis/Scanpix

Kosmetisk kirurgi: Pupp ned – Rumpe opp

Publisert:
Sist oppdatert:

Legeorganisasjoner i USA har tatt seg tid til å telle antall kosmetiske operasjoner som blr foretatt i 2014. Rumpeforbedringer var på topp.

To legeorganisasjoner i USA har tatt seg tid til å telle antall kosmetiske operasjoner som var foretatt i 2014, og rumpeforbedringer hadde sprunget i været sammenlignet med tidligere, skriver NBC.

Over 35.000 personer tok turen til kirurgen for å få den rette spretten der bak, enten ved hjelp av silikon eller ved innsprøyting av fett fra andre deler av kroppen. Mange tusen kvinner – den ene organisasjonen registrerte nærmere 8000 – har operert de indre kjønnsleppene sine mindre.

Leger – altså ikke de som driver med kosmetisk kirurgi, men de andre – sier at det knapt finnes medisinske fordeler ved å minimere kjønnsleppene, mens arrdannelser og smerter etter operasjon kan få enormt negativ innvirkning på sexlivet. 

Hva så med de tradisjonelle silikonpuppoperasjonene? Bums, rett i bakken. Greit nok at det foretas rundt en kvart million brystoperasjoner årlig i USA, men tendensen er raskt fallende. Nei, nå handler alt om hvordan det ser ut «der nede».

 
Les også:
50% ikke fornøyd med kjønnsleppene
Kvnner med dårlig genitalt selvbilde representerer en psykoseksuell helserisiko som er forsømt innen helsevesenet.
 
Etterlyser strengere regler for intimoperasjoner
Ofte blir operasjonene markedsført som «vaginaforyngelse». Forskere advarer og mener det legges for lite vekt på risikoen ved slike inngrep.

«Vi er vitne til kulturell ødeleggelse»
90 prosent av vestlige jenter og kvinner ønsker å endre på sine kropper, sier Susie Orbach i samtale med Finn Skårderud.
 

Relaterte artikler