Nyere orgasmeundersøkelser: Lesbiske på toppen, heterokvinner i midten og biseksuelle kvinnner på bunnen. | © Corbis/All Over Press

Lesbiske på orgasmetoppen

Publisert:
Sist oppdatert:

Nyere undersøkelser viser at lesbiske kvinner er betydelig mer tilbøyelige til å få orgasme ved partnersex enn heteroseksuelle kvinner.

I to nettstudier som den nederlandske sexologen Ellen Laan viser til i artikkelen Parsex best med håndhjelp i Cupido-temaet «Nytelse - for hvem?», ble det funnet et positivt forhold mellom hvor viktig orgasmen er for en kvinne og hvor ofte hun faktisk får orgasme. Det betyr at kvinner som jevnlig får orgasme, også mener at det å få orgasme ved partnersex er viktig.
 
I en lignende studie ble det sett på forskjellene i orgasmehyppighet mellom heteroseksuelle og lesbiske kvinner. Det første spørsmålet til kvinnene var: «Hvor stor er sannsynligheten for at du oppnår orgasme ved en gjennomsnittlig partnersexaktivitet?» Svarene viser at lesbiske kvinner er betydelig mer tilbøyelige til å få orgasme ved partnersex enn heteroseksuelle kvinner.

Dette sammenfaller med andre studier som antyder at rundt 80 prosent av lesbiske kvinner alltid får orgasme ved partnersex, mens bare et sted mellom 30 og 50 prosent av heteroseksuelle kvinner får det.
 
Kvinner som selv tar ansvaret for stimuleringen, har høyere orgasmehyppighet enn andre.
 
Kvinner som selv tar ansvaret for stimuleringen, har høyere orgasmehyppighet enn andre. Siden lesbiske kvinnene i meget høy grad tar ansvar for sine orgasmer, er det ikke overraskende at de også vurderer orgasmen som viktigere enn heterokvinnene gjør.

Da vi spurte hva slags seksuelle stimuli de mottok ved partnersex, og hvor stor sannsynlighet det var for at de ville oppnå orgasme ved partnersex, viste det seg at de heteroseksuelle kvinnene mottar like store mengder seksuell stimulans mot klitoristuppen som i vagina, mens de lesbiske kvinnene mottar mye mer stimulering av klitoristuppen.
 
Begge gruppene konkluderte med at klitorisstimulering gir mange flere orgasmer enn vaginalstimulering. Så siden de lesbiske kvinnene får såpass mye mer klitorisoppmerksomhet enn de heteroseksuelle kvinnene, er det heller ikke overraskende at de får flere orgasmer ved partnersex.
 
En finger som lager «kom hit»-bevegelser mot den fremre veggen i vagina kan stimulere G-punktet. Har du noen gang sett en penis som klarer å gjøre «kom hit»-bevegelsen?

Men det er en overraskende vri i tallmaterialet. Selv om de lesbiske får mindre vaginalstimulering enn de heteroseksuelle, er det likevel flere lesbiske som får orgasme av det. Så det er ikke bare et spørsmål om hvor partneren stimulerer. En teori er at lesbisk partnersex varer mye lenger enn heteroseksuell.

Det kan også være at fingre gir bedre vaginalstimulering enn peniser. En finger som lager «kom hit»-bevegelsen mot den fremre veggen i vagina kan stimulere G-punktet. Har du noen gang sett en penis som klarer å gjøre «kom hit»-bevegelsen?
 
Utdrag fra Ellen Laan: Parsex best med håndhjelp, Cupido 2/2016


Også en amerikansk undersøkelse med 6151 deltagere som ble omtalt i Cupido 1/2015, bekrefter at det er de lesbiske som troner på orgasmetoppen. Deltagerne ble spurt om kjønn, legning og hvor stor sjanse de hadde for å få orgasme med en kjent partner.

Blant kvinnene kom de biseksuelle på bunn, med 58 prosent orgasmesjanse, de heterofile i midten, med drøyt 61 prosent og de lesbiske kvinnene på topp med nesten 75 prosent sjanse for å oppnå orgasme. Mellom heterofile og homofile menn var det derimot kun små forskjeller i evnen til å få orgasme, mellom 77 og 85 prosent.

Relaterte artikler