0001e7p3
0001e7p3 | © Bulls

80 prosent faker orgasme - og noen nyter det

Publisert:
Sist oppdatert:

I to amerikanske ”orgasms-for-pleasure-studies” innrømmer 80 prosent av kvinnene at de har faket orgasme - ikke rent sjelden til glede for seg selv.

I følge Time Magazine, som har formidlet nyheten, oppgir kvinnene fire hovedgrunner til at de later som om de kommer selv om de ikke gjør det:
  1. Altruistisk bedrageri – faker orgasme av hensyn til partnerens følelser og forventninger.
  2. Engstelse og usikkerhet – faker orgasme for å unngå negative følelser forbundet med seksualakten.
  3. Tenningsstimulering – faker orgasme for å oppleve økt tenning.
  4. Sette strek – faker orgasme for å bli raskere ferdig.
Langt de fleste kvinner som faker orgasme gjør det av hensyn til partneren eller sin egen usikkerhet og engetslse, men mange kvinner faker faktisk orgasmer for selv å oppnå sterkere nytelse.

”Ja, det er sant,” skriver Times, ”kvinnene som deltok i undersøkelsen var mer tilbøyelige til å fake én orgasme for å bygge seg selv opp til en annen virkelig orgasme enn for å få en raskere slutt på samleiet. Hvis du tror på effekten av positiv tenking, høres ikke dette urimelig ut. Setter du deg et mål og virkelig går for det, blir muligheten for å nå det større, og faker du orgasme for å gjøre partneren mer opphisset er det ikke usannsynlig at du selv blir mer opphisset.”

De amerikanske undersøkelsene er foretatt ved Temple University i California og Kenyon Collage i Ohio i 2014.
 
91 prosent skrur opp volumet
NBCNews, som viser til en undersøkelse fra University of Leeds i England (2010), kan fortelle at 91 prosent av kvinnene i undersøkelsen innrømmet at de helt bevisst hadde skrudd opp volumet på sine stønn og grynt under samleiet for hisse opp partneren. Men 87 prosent av kvinnene vedgikk at de også selv ble mer opphisset ved å heve volumet.
 
Ikke alle undersøkelser fanger opp nyansene i kvinnenes late-som-atferd. En større amerikansk undersøkelse fra 2004, for eksempel, gir ikke rom for at selv fake-orgasmer kan stimulere kvinners lyst (se nedenfor).

Også menn faker orgasme
Men det er ikke bare kvinner som faker orgasmer. Amerikanske Time Out viser til en undersøkelse ved University of Kansas i 2014 som konkluderer med at 30 prosent av mennene innrømmer å ha faket orgasme – av nøyaktig samme årsaker som kvinner oppgir.
 
 

Årsaker til fake-orgasmer hos kvinner -
i følge ABC News 2004 "The American
Sex Survey" poll. 
Og forresten har jeg faket alle mine orgasmer - helt til nå
Ja, hva sier man til partneren sin når man først har viklet seg inn i en slik løgn?
 
Halvparten av norske kvinner
faker orgasme

52 prosent av kvinnene som har deltatt i RFSUs undersøkelse ”Sex og Kondom og Sånn 2016” sier de har faket orgasme.

Relaterte artikler