Haster ikke med sex etter fødselen

Publisert:
Sist oppdatert:

Etter en fødsel kan det ta tid å hente seg inn igjen både fysisk og mentalt, og for mange kan det ta lang tid før sexlysten vender tilbake.

Jordmor Lena Milling sier at par som nylig har blitt foreldre ikke skal engste seg om seksuallivet er fraværende en periode etter en fødsel.

– De fleste kvinner kjenner ikke for å ha sex med én gang etter en fødsel, sier hun i et intervju med nettstedet klikk.no. Hun har over tyve års erfaring som jordmor, og har blant annet jobbet ved Rikshospitalet, og senere på Ullevål Universitetssykehus. I dag driver hun Familieklinikken, der hun daglig møter kvinner som er gravide eller akkurat har født. Mangelen på sexlyst etter en fødsel gjelder både kvinner og menn.

En svensk studie, utført ved Universitet i Göteborg, publisert i det medisinske tidsskriftet Journal of Family Nursing, kartla sexlysten hos 820 førstegangsforeldre. Forskerne konkluderte med at sexlysten synker mer hos nybakte mødre enn fedre, og når barnet er seks måneder gammelt har majoriteten av parene sex en eller to ganger i måneden. Milling råder foreldre til å vente med sex i alle fall til renselsen er over. Det tar fra to til fire uker.

– Før dette kan man lettere få infeksjoner. Livmoren har ikke trukket seg sammen igjen, og det er mer åpent. Dette tar tid. Det er lettere dersom man bruker kondom, men jeg synes ikke man skal ha sex så tidlig, forteller hun.
 

  FRA CUPIDOS ARKIV:
Samlivet etter fødselen
Tid for nye utfordringer som kan skape rikelig med både begeistring og bekymring. Vær beredt!

Relaterte artikler